НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


Амбасада помогла реновирање фискултурне сале PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 26 September 2016

Амбасада Аустралије помогла реновирање фискултурне сале

Фискултурна сала Основне школе „Вук Караџић“ у Ресавици убудуће ће пружати много боље услове ученицима и мештанима Ресавице захваљујући вредној помоћи Aмбасаде Аустралије. Донацијом од око 600 хиљада динара, преуређен је комплетан ентеријер сале и купљено доста недостајуће опреме и реквизита, тако да ће се настава физичког васпитања у овој образовној установи подићи на далеко виши ниво.

Ових дана су послови око уређења приведени крају, а тим поводом је у у четвртак, 22. септембра, Ресавицу посетила амбасадорка Аустралије, госпођа Џулија Патриша Фини са својим сарадницима. На свечаности отварања реновиране фискултурне сале присуствовао је и Никола Николић, председник општине Деспотовац. Директор Основне школе у Ресавици, јавно се захвалио амбасадорки Џулији Патриши Фини на пруженој помоћи, после чега су ученици Школе извели пригодан културно-уметнички програм.

Poslednji put ažurirano ( Monday, 31 October 2016 )
 
ОБАВЕШТЕЊЕ - ЗАКОН О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Thursday, 22 September 2016

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПРИМЕНОМ

 ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ  

  

Поштовани грађани,

Народна скупштина Републике Србије донела је нови Закон о општем управном поступку („Службени гласник РС“ број 18/2016), који ће се примењивати од 1. јуна 2017. године. За почетак примене три члана Закона, чланова 9., 103. и 207. предвиђен је други рок, наведена три члана су почела да се примењују од 8. јуна 2016. године.

Почетак примене наведених чланова важан је за грађане Републике Србије због чињенице да од 8. јуна ове године странке у управном поступку више нису обавезне да уз захтеве за остваривање појединог права предвиђног прописима прилажу доказе о чињеницама о којима се води службена евиденција, већ је то обавеза органа који води поступак. Орган од странке може да тражи само оне податке који потврђују њени идентификацију и документе о чињеницама о којима се не води службена евиденција.

Важно је напоменути да је у поступцима који се покрећу по захтеву странке, орган може да врши увид, прибавља или обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.Ако странка у року не поднесе личне податке неопходне за одлучивање органа, захтев за покретање поступка ће се сматрати неуредним.

Општинска управа Деспотовац је предузела потребне активности за примену горе наведених прописа. Захтеви које су странке дужне да попуне у поступку остваривања својих права прилагођени су обавези органа да прибављају податке из службених евиденција, али потребно је да грађани знају да су и даље обавезни да приложе доказе за чињенице о којима се не води службена евиденција. На сваком захтеву биће наведено која су то документа, а и запослени у Општинској управи су дужни да усмено упозоре странку на ту обавезу, ако је то потребно у конкретном случају.

Примена прописа новог Закона о општем управном поступку у великој мери ће олакшати грађанима остваривање њихових права, уз значајну уштеду и времена и новца у управном поступку. Запослени у Општинској управи Деспотовац, као и у другим субјектима чији је оснивач Општина спремни су за примену Закона, како би грађани наше општине и друга лица у најкраћем могућем року остварили своја права. 

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ДЕСПОТОВАЦ

Број: 031-38/2016-04 од 22.09.2016. године

  

  НАЧЕЛНИК

  ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

    Данијела Лукић, дипл. правник с.р.

Poslednji put ažurirano ( Monday, 31 October 2016 )
 
Ликовна колонија у Дому за старе PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Wednesday, 21 September 2016

Ликовна колонија у Дому за старе

У Дому за старе Деспотовац је у уторак, 20. септембра, почела 4. ликовна колонија коју са Домом организује Удружење ликовних уметника „Манасија“. Овом лепом манифестацијом Удружење локалних уметника са својим колегама из других средина чини један леп гест друштвене одговорности и корисницима домских услуга олакшава и улепшава старачке дане неретко их и укључујући у ликовно стваралаштво. Радови, као и са претходних колонија, остају Дому и красе просторе ове јединствене установе за стара и изнемогла лица.

Истовремено је у присуству представника локалне власти, Ненада Јовановића, заменика председника општине Деспотовац и Горана Милојковића, помоћника председника Општине, представљено идејно решење нове зграде Дома за старе будући да постојећа већ годинама нема довољно капацитета да прихвати сва заинтересована лица. Идејно решење су израдиле архитекте Милица и Ратко Комарек из Јагодине. По речима Радослава Рачића, директора Центра за социјални рад, у чијем саставу послује Дом за стара лица, реализацијом овог пројекта би се остварила два циља. Најпре би се изашло у сусрет многим породицама које немају могућности неге својих старих чланова и тиме задовољила хумана компонента, а уједно би изградњом једног оваквог објекта били створени услови за запошљавање 42 грађана општине Деспотовац.

Са оправданом потребом проширења капацитета Дома за старе сагласили су се и представници локалне управе и истакли да ће општина Деспотовац подржати иницијативу и помоћи да се до реализације овог пројекта дође у што скоријем року.

Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 18 October 2016 )
 
ПРИЈЕМ ПРВАКА 2016. PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Thursday, 01 September 2016

 ПРИЈЕМ ПРВАКА 2016.

Директор Основне школе ”Деспот Стефан Високи“, Деспотовац Томица Симић и председник Скупштине Општине Деспотовац др Златко Марјановић, пожелели су првацима успешан почетак у даљем школовању. У име Општине Деспотовац, др Златко Марјановић је свим првацима уручио  поклоне, док су им  ученици 2. разреда пригодним програмом улепшали почетак.

Poslednji put ažurirano ( Friday, 07 October 2016 )
 

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  5,199,433
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat