НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


КСП „Стан“ ЈП Деспотовац купио специјално возило PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 31 October 2016

Комунално предузеће Деспотовац купило специјално возило

  

КСП „Стан“ ЈП Деспотовац је недавно купило половно специјализовано возило за чишћење и црпљење канализационог система чиме ће у наредном периоду бити у прилици да ефикасније отклања запушења и друге проблеме у систему канализације града.

 

Наиме, осим за чишћења канализационих цеви, која су на годишњем нивоу коштала ово предузеће око милион динара, комбиновано возило служиће и за прање улица, као и за пружање услуга власницима приватних септичких јама у насељима општине Деспотовац чиме ће се обезбеђивати и значајни приходи.

 

Очекује се да ће у наредном периоду бити доста мање запушења канализационих цеви, и мање проблема по том основу које су грађани имали будући да ће КСП „Стан“ ЈП од сада бити у прилици да и превентивно утиче на функционалност канализационог система у граду. Уз, такође, недавно купљени багер и већ постојећу механизацију, КСП ће значајно подићи ниво комуналних услуга и бити у прилици да буде конкурентно другим предузећима. Тиме би се радницима „Комуналног“ обезбедила извеснија будућност и боље плате, а грађанима општине Деспотовац пристојнији услови за живот и рад.

 

Ово је свакако било неопходно граду који претендује на високе домете у туризму Србије и бележи све већу посету, како туриста из земље, тако и бројних гостију из иностранства.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 01 December 2016 )
 
Дечија радионица анимираног фима PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 31 October 2016

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 01 December 2016 )
 
Велика инфраструктурна улагања Општине Деспотовац PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 24 October 2016

Велика инфраструктурна улагања Општине Деспотовац

  

На више радилишта у општини Деспотовац користи се сваки леп дан и ужурбано ради на довршавању започетих капиталних инфраструктурних послова.

Јавно предузеће „Топлик“ Деспотовац координира радовима на изградњи магистралног цевовода Водна – Сладаја и реконструкцији бустер станице „Водна“ у Водни. Овим активностима се стварају услови да вода из резервоара Водне стигне до каптаже у Сладаји након чега би уградњом хидромашинске опреме и црпне станице мештани Сладаје коначно решили проблем водоснабдевања. Ваља подсетити да је на поменутој траси цевовод укопан пре двадесетак година, али је због озбиљних пропуста у раду практично био неупотребљив. Уговорена вредност радова са ПДВ-ом је близу 24 милиона динара, а средства су обезбедили Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Републичка дирекција за воде и Општина Деспотовац. Извођач радова је Монтажно-производно предузеће „Јединство“ а.д. Севојно из Севојна. Рок за завршетак уговорених радова је 15. децембар о.г.

У току су радови Дирекције за изградњу општине Деспотовац у четири насеља Општине на асфалтирању и пресвлачењу сеоских и других путева. У Дворишту се асфалтира сеоска улица дужине 100 м у вредности од 800 хиљада динара. Асфалтира се такође, сеоска улица у  Ломници дужине 150 м и пресвлачи пут према сеоском гробљу у дужини од 200 м. Укупна вредност радова је 2 310 000, 00 динара од чега су мештани Ломнице уложили 650 000,00 динара. У Трућевцу се, такође заједничким средствима, гради око 200 м сеоске улице у коју Дирекција инвестира око милион динара. Милион динара су улагања Дирекције и у градњи сеоске улице у Грабовици чија је дужина 140 м.

Када је о путној инфраструктури реч, овим радовима требало би додати и недавно завршено асфалтирање сеоских улица у Буковцу дужине око 600 м. Инвеститор је била Канцеларија за јавна улагања, а вредност посла 5 милиона динара. 

Ових дана се доста ради и на одржавањау општинских путева, чишћењу ригола, крпљењу ударних рупа и припреми за предстојећу зимску сезону.

Континуирано се ради на одржавању и замени уличног осветљења у Деспотовцу и тридесет насеља Општине у шта се на годишњем нивоу улаже око 4 милиона динара.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 01 December 2016 )
 
Изложба радова Иване Флегар PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Friday, 21 October 2016

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 01 December 2016 )
 
Радионица анимације Центар за културу PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Wednesday, 19 October 2016

Радионица анимације Центар за културу „Свети Стефан, деспот српски“ Деспотовац

  

Драги другари,

Сигурни смо да волите цртаће и анимиране филмове, ми вам пружамо прилику да научите како да их направите! Центар за културу „Свети Стефан, деспот српски“ Деспотовац организује радионицу анимације у периоду од 3. до 6. новембра 2016. године. Доживите чаролију анимираног филма, оживите своју машту и покрените своје цртеже. Упознајте основне технике анимације у пластелину, колажу и цртања у песку. Очекујемо ваше пријаве до 30.октобра. Пријаве поднети у Центру за културу (секретарица) од 08 до 15 часова. Број места је ограничен. Сав материјал вас очекује у Центру за културу а ви са собом понесите добру вољу. Дођите да уживамо у цртаним филмовима које смо припремили за вас, да се дружимо и уживамо у  стварању покретних слика. Радионице ће водити Марија Вулић академски вајар. Добро дошли у чудесни свет анимираног филма.
 

 директор

 

           Влатка Миленковић, дипл.сценограф

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 01 December 2016 )
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 9 of 13

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  5,199,408
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat