НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


Радионица "Звуци света" PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Wednesday, 30 November 2016

Звуци света

  

Пoвoдoм прojeктa Звуци свeтa у Хoлу Цeнтрa зa културу бићe oдржaн кoнцeрт Душaнa Стojaдинoвићa - Дулeтa Рeсaвцa, Aлeксaндрa Стojићa и Aцe Пejчићa у пeтaк, 19:30 чaсoвa.

Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 10 January 2017 )
 
Збрињавање избеглицких породица у општини Деспотовац PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Thursday, 24 November 2016

Настављено збрињавање избегличких породица у општини Деспотовац

Председник општине Деспотовац Никола Николић,  је у уторак, 22. новембра 2016. godine у име Општине Деспотовац потписао уговор са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и Јединицом за управљање пројектом (ЈУП) Истраживање и развој д.о.о. Београд о додели 55 хиљада евра бесповратних средстава Општини Деспотовац ради финансирања реализације пројекта под називом „Додела помоћи избеглицама за куповину сеоских кућа“.

 

Општина Деспотовац је једна од општина која још увек није решила све стамбене проблеме избегличких породица на својој територији. Канцеларија за локални економски развој је тим поводом током 2015. године урадила пројекат и поднела пријаву ЈУП Истраживање и развој и тиме постала део Пројекта регионалног стамбеног програма Републике Србије. На основу расположивих средстава, које је за ове намене Републици Србији донирала Банка за развој Савета Европе, и установљених критеријума, Општини Деспотовац је припало пет пакета по 11 хиљада евра, односно средства за куповину пет сеоских кућа са окућницама и адекватног грађевинског материјала за адаптирање купљених објеката. Тиме ће се егзистенцијално збринути пет избегличких породица. 

 

Уговором је предвиђено да овај пројекат буде реализован током наредних 12 месеци чиме би се наставило са решавањем проблема становања избегличких породица које то нису учиниле у претходном периоду.

 

 Важно је истаћи да је великим ангажманом Повереништва за избегла и интерно расељена лица Општине Деспотовац у претходних двадесетак година, путем разноврсних помоћи и донација, кровове над главом добило близу педесет породица у овом крају.

Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 10 January 2017 )
 
Општина Деспотовац потписала протокол о сарадњи PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 14 November 2016

Општина Деспотовац потписала протокол о сарадњи са ЈП  „Пошта Србије“ 

 

Јавно предузеће „Пошта Србије“ је покренуло акцију „Држава Србија у селима Србије“ која има за циљ равномернији развој свих крајева Србије и задржавање младих у овим срединама стварањем бољих услова живота и рада.

Тим поводом је у Београду 10. новембра о.г. потписано 11 протокола о сарадњи представника три града (Врање, Вршац и Нови Пазар) и осам локалних самоуправа  (Сврљиг, Баточина, Књажевац, Бољевац, Деспотовац, Прешево, Брус и Мерошина) са директором ЈП „Пошта Србије“ Миром Петровић.

Протокол предвиђа да се у пет најудаљенијих села наведених општина, а у 55 села Србије, једном недељно организују општинска, здравствена и поштанска служба које би на једном месту сервисирале потребе грађана због којих би иначе морали ићи у град.

Потписивању протокола присуствовао је министар без портфеља у Влади Републике Србије Милан Кркобабић. Он је овом приликом истакао да је реч о пилот пројекту који би се у зависности од ефеката ширио, уједно, и покренуо друга јавна предузећа на сличне активности како би се олакшао живота грађана у селима Србије.

У име Општине Деспотовац протокол о сарадњи је потписао Ненад Јовановић, заменик председника Општине, и тиме омогућио да житељи Трућевца, Буковца, Ломнице, Пањевца и Липовице у догледно време у својим месним канцеларијама једном недељно имају могућност лекарског прегледа, плаћања рачуна, слања поште и подизања службене документације.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 29 December 2016 )
 
Пријем каратиста КК Ресавице код председника општине PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Thursday, 03 November 2016

Осветлали образ општини Деспотовац

У Бургасу (Бугарска) је од 7. до 9. октобра ове године одржано Светско карате првенство у организацији Уједињених нација на коме су учествовали такмичари из 45 земаља.

 Међу 1500 учесника, било је и представника Карате клуба „Ресавица“ чији су чланови забележили изузетне резултате. Жељко Мушановић и Андрија Симић освојили су сребрне медаље у борбама, а Ања Видачак и Немања Вујић изборили су се за финалне наступе и освојили 5. место у катама.

Учешће Карате клуба „Ресавица“ и овај велики успех остварени су захваљујући материјалној помоћи од стране Општине Деспотовац која већ дужи низ година помаже Клуб подржавајући тиме здрав живот младих и развој спорта у Општини.

Тим поводом је 2. новембра председник општине Деспотовац, Никола Николић, организовао пријем за младе каратисте и њиховог тренера Томислава Јелића. Честитајући им на запаженим резултатима и достојном представљању Општине, председник Николић је госте подсетио на значај бављења спортом, обећао помоћ у наредном периоду и пожелео много успеха на будућим наступима нагласивши да ће рударска Ресавица током наредне године довршетком балон хале добити далеко боље услове за развој спорта и рад са младима.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 29 December 2016 )
 

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  5,199,421
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat