НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ ОГЛАСНА ТАБЛА

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,502,508
..................


Додељене стипендије студентима и ученицима PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Friday, 30 March 2018

ДOДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ СТУДЕНТИМА И УЧЕНИЦИМА ЗА 2017/2018 ГОДИНУ

 

Oпштина Деспотовац потписала уговоре о додели стипендија са 86 студенaта и ученика

На основу Одлуке Скупштине општине Деспотовац о додели стипендија општине Деспотовац (број 553-299/2017-01 од 26.12.2017. године), након спроведеног конкурса и јавног позива, јуче су у свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“ потписани уговори о стипендирању са 86 студената и ученика.

 

На конкурс и јавни позив се јавило укупно њих 149, од којих је услове за добијање стипендије испунило 86 кандидата. Пуна стипендија износи 80 000 динара коју ће примати 76 студената и исплаћиваће се у десет једнаких месечних рата. Умањени износ стипендије од 48 000 динара добило је још 10 апсолвената.

 

Никола Николић, председник општине Деспотовац, због одржавања војне вежбе „Садејство 2018“ и доласка председника Републике Србије Александра Вучића на полигон Пасуљанске ливаде, није био у могућности да лично присуствује самом догађају те је претходно одржао конференцију за медије у својим просторијама.

 

„Волели бисмо да помогнемо младима из наше општине да се стручно усавршавају и да једног дана, када се врате, имамо што стручнији кадар. Они су ти који треба да буду носиоци позитивних промена“, завршио је своје излагање Николић.

 

 

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 04 August 2018 )
 
ОДОБРЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА УЛИЦЕ ВУЛЕТА ПОПОВИЋА PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Wednesday, 28 March 2018

ОДОБРЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА УЛИЦЕ ВУЛЕТА ПОПОВИЋА

 Општина Деспотовац добија 4,7 милиона динара из буџета Републике Србије за реализацију идејног пројекта „Рехабилитација улице Вулета Поповића у оквиру постојеће регулације“

Одлуком о расподели и коришћењу средстава за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре – „Градимо заједно“, Министарство привреде Републике Србије одобрило општини Деспотовац средства за реализацију поднетог пројекта. („Службени гласник РС“, бр.18/2018, објављен 9.3.2018. године)

Улица Вулета Поповића се простире од зграде Центра за социјални рад ка селу Војник у дужини од приближно 300 метара. С обзиром да се укршта са главном улицом, представља главну саобраћајницу која повезује село Војник са Деспотовцем. Поред наведеног, улица се користи и као део заобилазнице за саобраћај теретних возила.

Разлоге са подношење пројекта објашњава Никола Милошевић, помоћник председника општине: „Сам коловоз у улици је у јако лошем стању, као и тротоари, који су на једној страни и непроходни, па је пешацима једина алтернатива за кретање улицом сам коловоз. Важно је напоменути да ученици из села Војник похађају основну школу у Деспотовцу и да већина њих, на путу до школе, пролази управо туда.“

Због нагиба терена, испод једног тротоара налази се канал који одводи атмосферске воде ка Јаруги, а који се због дотрајалости често затвара материјалом који вода са собом наноси, те долази до изливања воде на коловоз, све до уливања у кишну канализацију.

„Реализацијом пројекта добила би се модерна улица са лепо уређеним тротоарима за пешаке читавом дужином улице као и решено питање каналисања атмосферских вода. Што је најбитније, значајно би се подигао ниво безбедности свих учесника у саобраћају“, оптимистично је закључио Милошевић.

 

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 04 August 2018 )
 
ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ПРОТИВ ПОПЛАВА PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Friday, 23 March 2018

ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ПРОТИВ ПОПЛАВА 

Услед неочекивано великих падавина за ово доба године, штаб за ванредне ситуације општине Деспотовац обавио превентивне радове изградње насипа на водотоку реке Ресаве као и чишћења Ханског потока и речног канала Јаруге

Владан Гавриловић, члан општинског штаба за ванредне ситуације, каже да су обављени следећи радови: „У првој половини марта, како би се превентивно деловало на обилне падавине и могућност изливања Ресаве, изграђен је насип на водотоку реке у МЗ Милива. Насип је изграђен у дужини од приближно 200 метара и висине до 80 центиметара.“

За поменуте радове, ангажоване су машине локалних извођача које су биле на располагању. У изградњи насипа учествовали су, поред целокупног општинског руководства, рудари РМУ „Рембас“ Ресавица, КСП „Стан“ ЈП Деспотовац и мештани МЗ Милива.

„Насип је направљен од џакова са ризлом, песком и шутом са локалних депонија. Празне џакове обезбедило је ЈВП „Србијаводе“ ВПЦ „Морава“ РЈ „Велика Морава“ из Ћуприје. Од добијених 5000 џакова, утрошено је 2520, од чега је известан број остављен у резерви. Осим насипа извршени су и радови на чишћењу стубова Плавог моста и Брестовца од нанетог шибља, грања и дрвећа. Због промена природног тока реке Ресаве у МЗ Стрмостен, претила је опасност изливања и угрожавања оближњих кућа, те је извршено и враћање реке у природно корито“, каже Гавриловић.

Обављено је и превентивно чишћење вода другог реда, које се налазе под ингеренцијом локалне самоуправе. „Хански поток је очишћен у потпуности, док је речно корито Јаруге обрађено делимично због теренских услова. Завршетак радова на каналу Јаруге планиран је до краја године“, закључио је Гавриловић.

 

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 04 August 2018 )
 
Одлука о додели стипендија општине Деспотовац PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 19 March 2018

Одлука о додели стипендија студентима са подручја општине Деспотовац у школској 2017/2018. години

Одлука о додели стипендија ученицима средњих школа и студентима из осетљивих друштвених група са подручја општине Деспотовац у школској 2017/2018. годину

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 04 August 2018 )
 
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА PDF Štampaj E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 0
Autor Stevanović Bojan   
Monday, 19 March 2018

На основу члана 16 Одлуке о наградама и признањима општине Деспотовац (''Службени гласник општине Деспотовац'', број 4/07, 4/10 и 4/11), Комисија за доделу награда и признања Скупштине општине Деспотовац, расписује 

 

П О З И В 

ПРАВНИМ ЛИЦИМА, УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА И ГРУПАМА ГРАЂАНА 

 

Да до 20.05.2018. године Комисији за доделу награда и признања, доставе иницијативе и предлоге, са образложењем, за доделу награда и признања општине Деспотовац.

Иницијативу за проглашење почасног грађанина општине Деспотовац могу покренути предузећа, установе, друштвене организације, политичке странке и друга правна лица, као и одборници (најмање 10 одборника) и група грађана општине Деспотовац (најмање 100 грађана) и то за лице за које сматрају да је својим радом и деловањем посебно допринело развоју и афирмацији општине Деспотовац и које ужива изузетно велики углед у општини Деспотовац. 

За ''Златну плакету општине Деспотовац'', ''Плакету општине Деспотовац'' и ''Диплому општине Деспотовац'', предлоге могу поднети правна лица, удружења грађана и групе грађана (10 грађана), који имају седиште, односно пребивалиште на територији општине Деспотовац и то:

 

- за ''Златну плакету општине Деспотовац'', могу се предложити предузећа, установе, удружења, месне заједнице, клубови и други колективни субјекти, за које се сматра да су постигли изузетне и врхунске резултате у области привреде, односно другим областима којим се обаве;

- за ''Плакету општине Деспотовац'', могу се предложити грађани и појединци општине Деспотовац за које се сматра да су постигли изузетне резултате у области привреде, друштвених делатности, за животно дело, за учињена дела која по свом значењу представљају општу вредност моралне или материјалне природе и за дело које на несумњив начин афирмише вредност општине Деспотовац и 

- за ''Диплому општине Деспотовац'', могу се предложити студенти и ученици за постигнуте резултате током школовања за проназалаштво и изуме, као и остварене резултате на такмичењима која организују Министарство просвете,  универзитети и научне институције. 

 

Иницијативе и предлоге, у затвореним ковертама, доставити на адресу:

 ОПШТИНА ДЕСПОТОВАЦ 

- За Комисију за награде и признања - 

35213 ДЕСПОТОВАЦ 

улица Милосава Здравковића Ресавца број 4

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 04 August 2018 )
 

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat