НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,136,615
..................


ОБАВЕШТЕЊЕ О КОМАСАЦИЈИ

Обавештавају се грађани да је Комисија за комасацију почела поступак утврђивања фактичког стања који се прво спроводи за учеснике комасације који имају непокретности у комасационом подручју КО Медвеђа.

 

Учеснике комасације позване да своје исказе у поступку утврђивања фактичког стања дају пред поткомисијама које раде у просторији у канцеларији за рурални развој у МЗ Медвеђа наведеног датума можете погледати у табелама испод:

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 16.08.2019

 

 

 

 

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е

O СУЗБИJAЊУ ЛAРВИ КOMAРAЦA НA

TEРИTOРИJИ ОПШТИНЕ ДEСПOTOВAЦ

Oбaвeштaвaмo Вaс дa ћe у утoрaк, 30.07.2019. гoдинe, укoликo сe стeкну нeoпхoдни мeтeo услoви, прeдузeћe EKO-DEZ d.o.o. из Бeoгрaдa, Вукaсoвићeвa 55, пoчeти трeтмaн сузбиjaњa лaрви кoмaрaцa нa тeритoриjи општине Деспотовац, у склaду сa Угoвoрoм бр. 404-02-51/2019-02/11 oд 06.05.2019. гoдинe.  

 

Рaдoви ћe сe извoдити у пeриoду oд 09 дo 18 часова.  

Плaнирaнo je дa рaдoви трajу 1 дaн.  

 

Tрeтмaн ћe сe вршити прeпaрaтoм зa сузбиjaњe лaрви кoмaрaцa LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG.

 

САВРЕМЕНА УСТАНОВА ЗА ЛЕЧЕЊЕ

   

Почели дугоочекивани радови на реконструкцији централне зграде Дома здравља у Деспотовцу

 

22.10.2018. године – Крајем претходне недеље почели су радови на реализацији пројекта доградње и реконструкције Дома здравља „Деспотовац“. Радове финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

 

Како је објекат изграђен седамдесетих година прошлог века, а доградња извршена деценију касније, тренутно се налази у веома лошем стању. Циљ овог пројекта је да се адекватно одговори променама и новим захтевима насталим у систему функционисања здравства али и да се санирају оштећења настала услед дотрајалости објекта. Затечено стање изискује побољшање вертикалне и хоризонталне комуникације, унапређење његове приступачности особама са инвалидитетом и доградњу објекта за потребе хитне службе, првенствено несметани прилаз санитетским возилом. 

 

Пројектом је предвиђено увођење нових просторија у виду соба за тимске сестре које се налазе између две ординације и имају директу повезаност са чекаоницама у ходнику, а све у циљу побољшања комуникације на релацији пацијент-сестра-доктор. Новопројектно стање подразумева и рационализовање постојећих одељења, тачније тренутних корисних површина унутар објекта. За потребе Хитне службе планирана је доградња једног дела зграде у склопу чега ће бити изграђен и панорамски лифт. 

 

У оквиру реконструкције објекта извшиће се и комплетна замена унутрашње и спољашње столарије, унапређење термичког омотача, замена кровне конструкције и кровног покривача, као и комплетно нова фасада и олучне вертикале. По завршетку реконструкције централне зграде у плану је и реконструкција Стационара.

 

Очекује се да ће радови трајати наредних годину дана.

 

 

Деспотовац коначно добија комплетно реконструисану Техничку школу

Почели су грађевински радови на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Техничке школе у Деспотовцу. Радови подразумевају замену кровне и таванске конструкције као и кровног покривача, рушење неких постојећих преградних зидова и израду нових услед промене функција појединих просторија, комплетну израду фасаде, скидање и демонтажу постојећих подова и израду нових, потпуно нову хидро и термо изолацију и измену ентеријера објекта.

Извођење радова финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Општина Деспотовац је финансирала израду пројектно-техничке документације, прибављање свих потребних дозвола и сагласности, нове прикључке на комуналну инфраструктуру као и обезбеђивање стручних надзора на извођењу радова.

Очекује се да ће ђаци наредну школску годину почети у новим учионицама а праксу стицати у савремено опремљеном ресторану.

 

 

Конференција за медије поводом предстојећих „26. Дана српскога духовног Преображења“

Поводом „26.Дана српскога духовног преображења“, манифестације која се у Деспотовцу одржава од 19-28. августа у част Деспота Стефана Лазаревића, у свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“, одржана је Конференција за медије. О значају манифестације и овогодишњем програму на Конференцији су говорили председник Организационог одбора Момчило Вуксановић-Мома Брада, заменик председника општине Деспотовац, Ненад Јовановић, помоћник председника општине Деспотовац Горан Милојковић, директорка Центра за културу „Свети Стефан, деспот српски“, Влатка Миленковић и директорка Библиотеке „Ресавска школа“, Санела Симић.

Након детаљног упознавања и читања програма, представницима медија, први се обратио председник Организационог одбора манифестације, Момчило Вуксановић који је казао да је и ове године, као и претходних програм конципиран и намењен свим генерацијама, као и да су програмом обухваћени различити облици културног стваралаштва и образовања у целини-тежња за преображењем. Током излагања Момчило је апеловао на грађане да буду добри домаћини свим гостима који долазе у Горњу Ресаву.

Двадесет шест година Деспотовац је домаћин једне републичке манифестације која је последњих година употпуњена манифестацијом, витешким турниром-Just out, казао је у свом обраћању заменик председника општине Деспотовац, Ненад Јовановић.

„Потрудили смо се да и ове године програм буде на високом нивоу, са тежњом његовог обогаћивања садржајима који би посетиоцима били интересантни. Очекујемо велики број људи на манифестацији. Све установе и предузећа су у посебном режиму функционисања како би смо били добри домаћини и оставили позитиван утисак на госте и посетиоце“, додао је Јовановић. На крају свог излагања заменик је истакао да ће манифестацији присуствовати помоћник Министра за културу и информисање Републике Србије, Славица Трифуновић.

Помоћник председника општине Деспотовац, Горан Милојковић присутне је подсетио на значај ове манифестације и истакао да је ове године Деспотовац, а и Србија у знаку обележавања шест векова од завршетка изградње Манасије.

„Сви смо срећни и поносни што живимо на овом простору и што је Деспот одабрао да баш овде направи ту задужбину, баштинимо један споменик у историји културе вредан пажње и ми се и овом манифестацијом спремамо за обележавање тог јубилеја“, истакао је Милојковић и позвао све грађане да од 19-28. августа, дођу у Ресаву.

Програм је дуго и пажљиво припреман, са циљем да задовољи укусе суграђана и гостију, сматра директорка Центра за културу, Влатка Миленковић.

„Реч је о програмима високог уметничког домета, намењен свим грађанима, чији је циљ да едукују. Када је говоримо о улози Центра за културу, у склопу манифестације биће отворене три изложбе у нашој Галерији, а наша установа је ту и да пружи техничку подршку како у организовању ове манифестације, тако и манифестације Just out“, објашњава госпођа Миленковић.

У име суорганизатора манифестације, Народне библиотеке „Ресавска школа“, обратила се директорка ове установе Санела Симић, која је говорила о програмима који се током манифестације одржавају у овој културној установи. Посебан акценат она је ставила на научни скуп који је саставни део ове манифестације.

„То је једна драгоценост о којој можда не знамо довољно или просто, не посвећујемо довољно простора и времена, јер те кад погледате ту једну сад комплетну библиотеку књига односно зборника, које су остале након свих научних скупова одржаваних у оквиру Дана српскога духовног преображења, тек тада постајемо свесни колико је то национално благо и колико је то што ми организујемо овде деценијама, један немерљив допринос домаћим хуманистичким наукама“, истакла је директорка Симић. Према њеним речима, Научни скуп „Средњи век у српској историји, књижевности и уметности“, јединствен је на српском националном подручју. Једна од подтема овогодишњег научног скупа  је  и шест векова од завршетка радова на изградњи Манастира Манасије. Научни скуп траје два дана, а окупиће 17 излагача, који су ове године посебно одабрани и селектирани. Поред научног скупа, она је објаснила да ће већ другог дана након отварања манифестације у понедељак, бити промовисан зборнк са прошлогодишњег научног скупа, као и да ће у току манифестације, у библиотеци бити одржано представљање књиге и предавање проф. др Оливера Томића посвећено Манасији, затим трибина посвећена обележавању „Два века од првог издања Вуковог Српског рјечника“ и књижевно вече са Пером Зупцем.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>


 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat