НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 1
  Тренутно  1
  Члан  4,361
  Укупно  6,483,993
..................

АРХИВА ВЕСТИО Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавају се власници, односно корисници земљишта поред општинског пута, да у складу са Одлуком о општинским и некатегорисаним путевима на територији општине Деспотовац изврше сечу дрвећа, грања, шибља и другог растиња поред пута у појасу ширине од 1,5 метара а висине 4 метра, мерено од спољашне ивице коловозног застора. Власник, односно корисник земљишта поред пута дужан је да посечено дрвеће и растиње уклони са путног земљишта, стим да исто може задржати ради даље употребе (за огрев и слично).

Рок за извршење радова је 8 дана од дана истицања овог обавештења, а најкасније до 12.04.2018. године.

Уколико власници, односно корисници земљишта поред општинског пута не изврше сечу дрвећа и растиња у датом року, сечу и уклањање посеченог дрвећа и растиња ће извршити Општина Деспотовац.

У Деспотовцу, 03.04.2018. године

О п ш т и н а  Д е с п о т о в а ц

 

НОВИ РАДНИ САСТАНЦИ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ И РУКОВОДСТВА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

 

Председник општине најавио обилазак свих 30 месних заједница на територији општине Деспотовац

Током наредна 3 месеца, председник општине Деспотовац, Никола Николић, обилазиће заједно са сарадницима све месне заједнице на територији општине како би се састао са председником и члановима Савета тих месних заједница.

„Циљ ових састанака је сумирање свега што је предузето на решавању уочених проблема у овим месним заједницама, евалуација квалитета предузетих активности и састављање планова за активности које ће бити предузете у будућности“, изјавио је Николић. 

 

Први састанци, по плану и програму, одржани су у петак, 30. марта, у месним заједницама Златово и Грабовица. Периодичне извештаје на ову тему можете убудуће пратити на сајту општине Деспотовац.

 

 

ДOДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ СТУДЕНТИМА И УЧЕНИЦИМА ЗА 2017/2018 ГОДИНУ

 

Oпштина Деспотовац потписала уговоре о додели стипендија са 86 студенaта и ученика

На основу Одлуке Скупштине општине Деспотовац о додели стипендија општине Деспотовац (број 553-299/2017-01 од 26.12.2017. године), након спроведеног конкурса и јавног позива, јуче су у свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“ потписани уговори о стипендирању са 86 студената и ученика.

 

На конкурс и јавни позив се јавило укупно њих 149, од којих је услове за добијање стипендије испунило 86 кандидата. Пуна стипендија износи 80 000 динара коју ће примати 76 студената и исплаћиваће се у десет једнаких месечних рата. Умањени износ стипендије од 48 000 динара добило је још 10 апсолвената.

 

Никола Николић, председник општине Деспотовац, због одржавања војне вежбе „Садејство 2018“ и доласка председника Републике Србије Александра Вучића на полигон Пасуљанске ливаде, није био у могућности да лично присуствује самом догађају те је претходно одржао конференцију за медије у својим просторијама.

 

„Волели бисмо да помогнемо младима из наше општине да се стручно усавршавају и да једног дана, када се врате, имамо што стручнији кадар. Они су ти који треба да буду носиоци позитивних промена“, завршио је своје излагање Николић.

 

 

 

ОДОБРЕНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА УЛИЦЕ ВУЛЕТА ПОПОВИЋА

 Општина Деспотовац добија 4,7 милиона динара из буџета Републике Србије за реализацију идејног пројекта „Рехабилитација улице Вулета Поповића у оквиру постојеће регулације“

Одлуком о расподели и коришћењу средстава за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре – „Градимо заједно“, Министарство привреде Републике Србије одобрило општини Деспотовац средства за реализацију поднетог пројекта. („Службени гласник РС“, бр.18/2018, објављен 9.3.2018. године)

Улица Вулета Поповића се простире од зграде Центра за социјални рад ка селу Војник у дужини од приближно 300 метара. С обзиром да се укршта са главном улицом, представља главну саобраћајницу која повезује село Војник са Деспотовцем. Поред наведеног, улица се користи и као део заобилазнице за саобраћај теретних возила.

Разлоге са подношење пројекта објашњава Никола Милошевић, помоћник председника општине: „Сам коловоз у улици је у јако лошем стању, као и тротоари, који су на једној страни и непроходни, па је пешацима једина алтернатива за кретање улицом сам коловоз. Важно је напоменути да ученици из села Војник похађају основну школу у Деспотовцу и да већина њих, на путу до школе, пролази управо туда.“

Због нагиба терена, испод једног тротоара налази се канал који одводи атмосферске воде ка Јаруги, а који се због дотрајалости често затвара материјалом који вода са собом наноси, те долази до изливања воде на коловоз, све до уливања у кишну канализацију.

„Реализацијом пројекта добила би се модерна улица са лепо уређеним тротоарима за пешаке читавом дужином улице као и решено питање каналисања атмосферских вода. Што је најбитније, значајно би се подигао ниво безбедности свих учесника у саобраћају“, оптимистично је закључио Милошевић.

 

 

ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ПРОТИВ ПОПЛАВА 

Услед неочекивано великих падавина за ово доба године, штаб за ванредне ситуације општине Деспотовац обавио превентивне радове изградње насипа на водотоку реке Ресаве као и чишћења Ханског потока и речног канала Јаруге

Владан Гавриловић, члан општинског штаба за ванредне ситуације, каже да су обављени следећи радови: „У првој половини марта, како би се превентивно деловало на обилне падавине и могућност изливања Ресаве, изграђен је насип на водотоку реке у МЗ Милива. Насип је изграђен у дужини од приближно 200 метара и висине до 80 центиметара.“

За поменуте радове, ангажоване су машине локалних извођача које су биле на располагању. У изградњи насипа учествовали су, поред целокупног општинског руководства, рудари РМУ „Рембас“ Ресавица, КСП „Стан“ ЈП Деспотовац и мештани МЗ Милива.

„Насип је направљен од џакова са ризлом, песком и шутом са локалних депонија. Празне џакове обезбедило је ЈВП „Србијаводе“ ВПЦ „Морава“ РЈ „Велика Морава“ из Ћуприје. Од добијених 5000 џакова, утрошено је 2520, од чега је известан број остављен у резерви. Осим насипа извршени су и радови на чишћењу стубова Плавог моста и Брестовца од нанетог шибља, грања и дрвећа. Због промена природног тока реке Ресаве у МЗ Стрмостен, претила је опасност изливања и угрожавања оближњих кућа, те је извршено и враћање реке у природно корито“, каже Гавриловић.

Обављено је и превентивно чишћење вода другог реда, које се налазе под ингеренцијом локалне самоуправе. „Хански поток је очишћен у потпуности, док је речно корито Јаруге обрађено делимично због теренских услова. Завршетак радова на каналу Јаруге планиран је до краја године“, закључио је Гавриловић.

 

 

Одлука о додели стипендија студентима са подручја општине Деспотовац у школској 2017/2018. години

Одлука о додели стипендија ученицима средњих школа и студентима из осетљивих друштвених група са подручја општине Деспотовац у школској 2017/2018. годину

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>


 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat