НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,083,957
..................


НОВИ АПАРАТ АУДИОМЕТАР ПОСЛЕДЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ У СЛУЖБИ ЗА УВО, ГРЛО И НОС

Email

У разговору са Др Бранимиром Стојановићем специјалистом оториноларингологије сазнајемо да је ова служба као донацију добила нови апарат аудиометар последње генерације. Аудиометар „ Оtometriks MADSEN Xeta“ донирала је Новосадска фирма „АУДИОБМ“ и тако омогућила пружање висококвалитетних услуга у овој служби.

Апарат ће се користити у дијагностици, лечењу особа са оштећеним слухом ради одређивања слушних апарата, пружању стандардних и ванстандардних услуга као и за прегледе за лекарска уверења и систематске прегледе. Колико је апарат савремене генерације говори и чињеница да за његов рад није потребна глува соба и да се може користити на терену.

 

 

ОПШТИНА ДЕСПОТОВАЦ ПОСТАЛА ВЛАСНИК ФАБРИКЕ „БЕКО“

 

09.08.2018. године - Председник Општине Деспотовац Никола Николић потписао је јутрос уговор о купопродаји имовине стечајног дужника – предузећа за промет и производњу „РЕСАВИЦА“ ДП. За то је издвојено 3,1 милиона динара а примопредаја ће се обавити током сутрашњег дана.

 

Холдинг компанија памучни комбинат „YUMCO“ из Врања упутила је Општини Деспотовац писмо о намерама за отварање новог погона за производњу униформи за полицију и војску, те ће се, по свему судећи, обнова текстилне индустрије у општини Деспотовац одвијати у том смеру.

 

Да подсетимо, Привредни суд у Крагујевцу донео је 31. марта 2011. године Решење о банкротсву поменуте фабрике у Ресавици. Општина Деспотовац је 19. јуна ове године упутила стечајном управнику своју понуду која је, након испуњавања свих осталих потребних услова, довела до куповине.

 

АКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА ДЕСПОТОВАЦ ЗА ДЕЦУ ИЗ ПОРОДИЦА КОЈЕ СУ ПРИМАОЦИ ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ

 

Црвени крст Деспотовац је у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ЈП Инфостан из Београда, организовао десетодневно летовање у одмаралиште Црвеног крста Србије, у Баошић у Црној Гори, за двадесет пет детета породица из удаљених средина општине Деспотовац, које су примаоци хуманитарне помоћи. Деца су на море кренула 01. августа 2018. године са платоа испред Центра за културу у Деспотовцу, а испратио их је и и испред општине уручио пакетиће потпредседник општине, Ненад Јовановић:

 

 „Морам да напоменем да су то у већини случајева деца која нису имала прилике да оду на море и нама је из тог разлога изузетна част што чинимо преседан кад су такве ствари у питању, ми смо као одговорна локална самоуправа на захтев и идеју Црвеног крста одлучили да скромним прилогом помогнемо ову акцију, донирали смо скромне ланч пакете за децу како би им се нашло успут, јер они тамо имају обезбеђено апсолутно све за време боравка. Ја лично сматрам да овакве и сличне акције треба подржати увек и ми ћемо то као локална самоуправа увек подржати“.

 

 

 

 

ГИЗ ПРУЖА ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ ВЛАСТИМА У СРБИЈИ

Заменик председника Општине Деспотовац Ненад Јовановић, као представник наше општине, присуствовао је званичном потписивању Споразума о сарадњи 17 локалних самоуправа и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) на реализацији пројекта „Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)“

19.06.2018. године – Потписивање Споразума одржано је четвртак, 7. јуна, текуће године и реч је о подршци коју ће општине добити у процесу успостављања одрживих система управљања отпадом у складу са најбољим европским праксама. До краја 2020. године, ГИЗ ће пружати техничку и стручну помоћ локалним самоуправама у унапређењу система управљања отпадом у циљу ублажавања климатских промена и то применом циркуларне економије. У реализацији ће учествовати 17 локалних самоуправа: Нови Сад, Бачки Петровац, Бачка Паланка, Врбас, Беочин, Темерин, Србобран, Жабаљ, Лапово, Баточина, Рача, Деспотовац, Крушевац, Александровац, Брус, Варварин и Ћићевац.

У наредне 3 године пројекат ће обухватити следеће активности: припрему/ревизију регионалних планова управљања отпадом у одабраним регионима, изградњу постројења за третман биоразградивог отпада, као и унапређење приступа циркуларној економији у области управљања отпадом, узимајући у обзир смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште. Посебан фокус ће бити стављен на формализацију рада неформалних сакупљача отпада, њиховом укључивању у систем и успостављању савремене праксе управљања отпадом, са циљем да се до краја 2020. године отвори одређен број додатних пристојних радних места за социјално угрожене групе.

У сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) искуства из ових пилот региона ће се даље ширити и на остале градове и општине. Пројекат има подршку Министарства за заштиту животне средине.

 

 

ПОЉОПРИВРЕДНА САВЕТОДАВНА И СТРУЧНА СЛУЖБА ЈАГОДИНА

ОБАВЕШТАВА

 

Регистрована пољопривредна газдинства да је у току прикупљање узорака за бесплатну контролу плодности земљишта на територији Поморавског округа.

Право на бесплатну контролу плодности земљишта има носилац или члан комерцијалног породичног пољопривредног газдинства у активном статусу и то на парцелама у власништву и уписаних у Регистар као и закупац пољопривредног земљишта у државној својини који је уписао парцеле узете у закуп.

Подсећамо сва регистрована пољопривредна газдинства да је Агрохемијску анализу земљишта обавезно урадити бар једном у 4 године.

Узорци се могу узети са парцела од I до V, односно VII катастарске класе (на подручју са отежаним условима). Број узорака са једног газдинства може износити највише 10.

Уз узорке је потребно приложити из Управе за Трезор:

1.Потврду о активном статусу пољопривредног газдинства за 2018.годину 

2.Сетвену структуру за 2018.годину

Пре самосталног узорковања земљишта обавезно се обратити ПССС Јагодина ради ближих упутстава.

ПССС Јагодина, Капетана Коче 21, Јагодина

Контакт телефон: 035 / 8221 - 931 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>


 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat