НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТРазговор са председником Општине и председником СО

РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ И ПРЕДСЕДНИКОМ СО ДЕСПОТОВАЦ

Како је јуче укинуто ванредно стање и сви се враћамо неким старим обавезама, попричали смо са председником општине Николом Николићем и председником Скупштине општине доктором Златком Марјановићем на тему предстојеће предизборне кампање, с обзиром да је пандемија прекинула изборни процес на самом почетку.

„Као што сте рекли, задесила нас је пандемија, и морам на самом почетку да похвалим људе из руководства Дома здравља, све здравствене раднике и све људе који учествују у раду Дома здравља, почев од возача и спремачица, односно и медицинског и немедицинског кадра, који су овај посао одрадили на завидном нивоу. Ја сам поносан што сам становник наше општине, зато што смо се дуго одржали, можда смо били једни од најбољих у Србији, онда су се десила пар случаја, али сви они су збринути на најбољи могући начин, тако да слободно могу да кажем да ми у Деспотовцу имамо једну изванредну ситуацију. Апелујем на грађане да наставе да прате оно што струка каже, све препоруке Владе, тако да мислим да нећемо имати неких већих проблема. Кампања као кампања је почела, видели сте прекјуче у Скупштини Србије све оне немиле сцене, једноставно то је политика, неки људи раде, неки ће почети да лажу и обећавају мед и млеко, наше је да радимо као што смо показали у претходне четири године, надам се да ћемо и даље у овом саставу наставити са радом. Кампања како ће изгледати, пошто сам претпоставио да вас то занима, мислим да до краја месеца маја неће бити неких већих окупљања, али ће струка рећи своје мишљење, а ми ћемо поштовати као и до сада све препоруке Владе Републике Србије. Никоме неће помоћи кампања ових месец дана, уколико није радио у претходном периоду, а ми смо радили“, наводи председник Скупштине општине доктор Златко Марјановић, који се захвалио на објективном извештавању ових непуних два месеца о свему овоме што се дешавало и пожелео да се видимо опет само у бољем расположењу и бољој ситуацији.

Наш други саговорник био је председник општине Никола Николић, који је на самом почетку нашег разговора говорио, осим на тему предизборне кампање, о ситуацији у дому за стара лица при Центру за социјални рад.

"Данас је други дан од како је укинуто ванредно стање, али то не значио да је крај пандемије, пред нама је тешка борба и веома је важно да наставимо са придржавањем прописаних мера од стране Владе Републике Србије, посебно мера социјалне и физичке дистанце. Живот на територији општине Деспотовац се полако враћа у нормалу, а оно што је посебно важно је да у Дому здравља, стационару и дому за стара лица – где имамо доста корисника нема позитивних лица на вирус корона. Успели смо свим снагама да спречимо да вирус допре до најстаријих људи, који су у овој ситуацији најугроженија категорија. Хтео бих да се захвалим свим запосленима у дому за стара лица, који су 15 дана у карантину, односно тамо живе и немају контакте ван ове установе, што је јако тешко и напорно, поготово што су то људи који имају породице, децу, родитеље које не виђају и мислим да су они сада у најгорем положају. Хвала им на свему, морају да издрже још мало пошто је то је једини начин да заштитимо кориснике, јер уколико би вирус ушао у дом имали би катастрофалне последице, као што се то дешавало у домовима за стара лица широм Европе. Ми смо спровели адекватне мере у општини и захваљујем се свим грађанима који су били дисциплиновани. Свестан сам да су неки грађани имали проблема због мера, као што је случај са неким предузетницима који су доста изгубили у току ванредног стања, међутим Влада Републике Србије ће у наредном периоду одложити плаћање дажбина, вероватно ће бити и неких повластица, тако да се надам да ће ти губици бити ублажени.

Што се тиче изборне кампање, морам да кажем да од првог дана када смо основали владајућу већину, ми смо радили константно. Можда су многи заборавили шта смо све урадили и потребно је да их подсетимо, али смо радили све у интересу грађана општине Деспотовац у протекле четири године и то оно што није урађено у задњих 30 година. У задње две године је урађено највише, почев од путева, мостова, а реконструисано је и неколико установа, и све су то били сложени и вредни пројекти. Што се кампање тиче, ми ћемо само подсетити грађане шта смо све урадили у претходне четири године, мислим да смо показали да смо одговорни и наставићемо тако надам се и у наредном периоду, а све у циљу да се грађанима општине Деспотовац омогуће најбољи могући услови за живот“, навео је председник општине Никола Николић.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat