НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ИЗБОРИ 2020 ВЕСТИ КОНТАКТУ Деспотовцу нема потврђених случајева оболелих COVID-19 Štampaj E-pošta

У ДОМУ ЗДРАВЉА У ДЕСПОТОВЦУ ЈОШ УВЕК НЕМА ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА

Из Дома здравља у Деспотовцу нам је потврђено да још увек нема ни једног забележеног случаја оболелог од корона вируса. Било је сумњивих случајева, који су послати на тестирање, али није било ни једног позитивног резултата на вирус COVID-19. Директор ове установе Дејан Милошевић навео је да ће од сутра бити предузете драстичније мере, па ће сваки пацијент који уђе у ову установу добити маску, како би се заштитили медицински радници и уопште запослени у овој установи, али и сами пацијенти.

Директор се посебно захвалио локалној самоуправи и председнику општине Деспотовац Николи Николићу, који је обезбедио средства за куповину 1500 метара материјала, од којег ће бити сашивене маске, панталоне и комбинезони за медицинске раднике. Купљено је 1000 метара тањег материјала за маске и 500 метара дебљег материјала за радна одела. Реч је о кеперу, који у себи садржи само 2 процента синтетике, односно еластина. Материјал је купљен у Новом Пазару за време викенда и истог дана однет компанији „Јумко“ из Врања на кројење, док ће финалне радове извести истоимена компанија у Ресавици, којој се директор посебно захваљује, као и удружењима жена из Стењевца и Плажана, јер су сви они својим ангажовањем показали бригу и друштвену одговорност.

Директор наводи да се очекује и помоћ од државе, па ће бити маски и за све грађане општине Деспотовац, посебно за оне који су у сталном контакту са људима (запослене у продавницама, апотекама и слично).

Обилазећи Дом здравља успели смо да закључимо да су предузете све неопходне мере како би се сви ми заштитили од појаве и ширења вируса, и да је Дом здравља у нашој општини један од водећих када је у питању превентива и здравствена заштита. На свима нама је да се придржавамо онога што је прописано, јер је то једини начин да заједничким снагама победимо у овом рату који је пред нама.

 
< Prethodno   Sledeće >

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat