НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ИЗБОРИ 2020 ВЕСТИ КОНТАКТВажно саопштење за пољопривредне произвођаче PDF Štampaj E-pošta

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ЗА ПРОИЗВОЂАЧЕ ВОЋА, ПОВРЋА, ВЛАСНИКЕ СТОКЕ И ПЧЕЛАРЕ

У условима проглашене ванредне ситуације и забране кретања у интервалу од 17 до 05 часова, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је издало упутство власницима стоке и пчеларима, као и произвођачима воћа и поврћа за добијање дозволе кретања у циљу несметаног обављања делатности.

УПУТСТВО ЗА ВЛАСНИКЕ СТОКЕ И ПЧЕЛАРЕ

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде омогућило је пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања. Дозвола ће важити само за наведени дан у периоду од 17 до 05 часова. Сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања.

Интернет адреса за подношење елeктронског захтева из области сточарства је: 
http://stocarstvo.registar-uzb.rs. Рок за одговор на поднети захтев је 48 часова од пријема поруке.

У наведеној електронској пријави неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (смештај, исхрана, мужа или лечење домаћих животиња). Свако лице које буде добило дозволу за рад током забране кретања биће обавезно да током кретања са собом има и ради налог.

Списак информација које мора да садржи налог:

1. Име и презиме запосленог

2. Број личне карте

3. ЈМБГ

4. Пребивалиште (место, улица)

5. Тачну локацију са адресом засада, фарме или пчелињака на коју се запослени упућује

6. Период, односно време рада

7. Опис радова

8. Име предузећа, газдинства у чије име запослени обавља радове

9. Датум обављања радова (дан, месец, година)

ПОДАЦИ ГАЗДИНСТВА:

1. РПГ број

2. Град

3. Место

4. Адреса

Детаљније информације можете добити претрагом интернет странице Министарства: http/www.minpolj.gov.rs.

УПУТСТВО ЗА ПРОИЗВОЂАЧЕ ВОЋА И ПОВРЋА

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите од мраза током периода забране кретања ( од 17 до 05 часова) сваки пољопривреди произвођач (власник или корисник засада, или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља, путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси http://agromere.registar-uzb.rs. односно на број телефона 064/88-18-486 за ПОМОРАВСКИ ОКРУГ.

У наведеној пријави потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду од 17 до 05 часова, број пољопривредног газдинства (БПГ), локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17 до 05 часова. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.

Телефон на који се може поднети пријава за Поморавски округ: 064/88-18-486.

Свако лице које буде добило дозволу за рад током забране кретања биће обавезно да током кретања са собом има и радни налог, са информацијама претходно наведеним.

Детаљније информације можете добити претрагом интернет странице Министарства: http://www.minpolj.gov.rs.

 
< Prethodno   Sledeće >

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat