НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТУпозорење за грађане PDF Štampaj E-pošta

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

Обавештавамо становнике општине Деспотовац да екипа Центра за помоћ и информације долази искључиво по позиву грађана. Када упутите позив, јасно ће вам бити речено ко ће доћи код вас, а са собом ће имати волонтерску легитимацију и личну карту. Напомињемо, ни волонтери, ни лекари, ни било које друго медицинско лице, НЕ ДОЛАЗИ БЕЗ ПРЕТХОДНОГ ПОЗИВА ГРАЂАНА.

МОЛИМО ЉУДЕ ДА НЕ ПРИМАЈУ У КУЋУ ОНЕ КОЈИ ЗОВУ И НУДЕ ПОМОЋ. Уколико дођете у ситуацију да вас неко зове, и нуди лекарску или било какву другу помоћ (као што је на пример подизање пензија и других примања из банке), позовите Полицијску станицу у Деспотовцу на број 035/611-036 и пријавите.

Молимо да за подизање примања из банке и поште овласте пре свега своје укућане, родбину, комшије и пријатеље, а тек ако немају никога да се јаве Центру за помоћ и информације.

„Држава ће најоштрије кажњавати све оне који покушавају да стекну личну корист злоупотребом ванредног стања. Здравље, безбедност и имовина грађана ове општине су најважнији, па молим све становнике који добију позив од некога ко им нуди помоћ да исти пријаве, како би надлежни органи реаговали“, наводи председник општине Никола Николић, који се после разговора са нама упутио у надлежну Полицијску станицу како би се предузеле хитне мере које су неопходне за отклањање неопходне опасности за људе и имовину.

Појавиле су се неке групације људи које зову старија лица и нуде им помоћ, па је овај текст објава упозорења. Молимо да поделите и пренесете свим својим пријатељима, поготово онима који немају друштвене мреже, како би сви ми спречили потенцијалне злоупотребе.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat