НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,084,032
..................


Нови преносни ултразвук у Дому здравља Деспотовац PDF Štampaj E-pošta

НОВИ ПРЕНОСНИ АПАРАТ ЗА УЛТРАЗВУЧНЕ ПРЕГЛЕДЕ

У ДОМУ ЗДРАВЉА ДЕСПОТОВАЦ

Print

Email 

У Дом здравља Деспотовац стигао нови преносни апарат за ултразвучну дијагностику уз стручну подршку Канцеларије за локални економски развој Локалне самоуправе Деспотовац аплицирано је пројектом Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Проф. др Славица Ђукић Дејановић заједно са општинама Ћуприја, Рековац и Баточина које су такође добиле овај апарат.

Вредност добијеног апарата је преко 20.000 евра, а може се користити у установи али и на терену јер му за рад није потребна електрична енергија већ поседује батерију. Овим апаратом се могу обављати све врсте прегледа јер поседује три ултразвучне сонде: линеарну, конвексну и вагиналну. За непокретне и тешко поктретне пацијенте могуће је обавити преглед у стану болесника.

Менаџмент установе планира да ускоро покрене сталну акцију ултразвучних прегледа овим апаратом на терену, тачније у свим селима општине Деспотовац користећи просторије амбуланти и медицинских пунктова. Распоред ових прегледа биће ускоро објављен путем средстава јавног информисања и преко интернет презентације установе. Дом здравља је такође набавио и преносни спирометар којим се мери капацитет плућа.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat