НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 2
  Тренутно  2
  Члан  4,361
  Укупно  7,332,601
..................


Одрживи системи управљања отпадом Štampaj E-pošta

ГИЗ ПРУЖА ПОДРШКУ ЛОКАЛНИМ ВЛАСТИМА У СРБИЈИ

Заменик председника Општине Деспотовац Ненад Јовановић, као представник наше општине, присуствовао је званичном потписивању Споразума о сарадњи 17 локалних самоуправа и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) на реализацији пројекта „Управљање отпадом у контексту климатских промена (ДКТИ)“

19.06.2018. године – Потписивање Споразума одржано је четвртак, 7. јуна, текуће године и реч је о подршци коју ће општине добити у процесу успостављања одрживих система управљања отпадом у складу са најбољим европским праксама. До краја 2020. године, ГИЗ ће пружати техничку и стручну помоћ локалним самоуправама у унапређењу система управљања отпадом у циљу ублажавања климатских промена и то применом циркуларне економије. У реализацији ће учествовати 17 локалних самоуправа: Нови Сад, Бачки Петровац, Бачка Паланка, Врбас, Беочин, Темерин, Србобран, Жабаљ, Лапово, Баточина, Рача, Деспотовац, Крушевац, Александровац, Брус, Варварин и Ћићевац.

У наредне 3 године пројекат ће обухватити следеће активности: припрему/ревизију регионалних планова управљања отпадом у одабраним регионима, изградњу постројења за третман биоразградивог отпада, као и унапређење приступа циркуларној економији у области управљања отпадом, узимајући у обзир смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште. Посебан фокус ће бити стављен на формализацију рада неформалних сакупљача отпада, њиховом укључивању у систем и успостављању савремене праксе управљања отпадом, са циљем да се до краја 2020. године отвори одређен број додатних пристојних радних места за социјално угрожене групе.

У сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) искуства из ових пилот региона ће се даље ширити и на остале градове и општине. Пројекат има подршку Министарства за заштиту животне средине.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat