НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


„Кабловка“ враћена Деспотовцу PDF Štampaj E-pošta

Кабловка враћена Деспотовцу

 

У среду, 28. децембра 2016. године је у Деспотовцу потписан споразум којим је Општина Деспотовац стекла право власништва над земљиштем и објектима Фабрике каблова у Деспотовцу. Споразум су потписали Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде РС, Ратко Вучуровић, генерални директор Фабрике каблова Јагодина (Холдинг предузеће Каблови а.д. Јагодина) и Никола Николић, председник Општине Деспотовац.

 

Да се подсетимо, „Кабловка“ је изграђена пре тридесетак година као један од погона тада веома успешне Фабрике каблова у Јагодини с циљем да се отвори линија за производњу савремених каблова који би допунили палету иначе бројних производа које је овај гигант бивше Југославије са 10 хиљада запослених извозио широм света.

 

По отварању је тако и било. У овом погону посао је нашло око седамдест радника из Деспотовца и околних села али је производња трајала свега десетак година, после чега је број радника драстично смањен, а последњих 7-8 година готово и да није било икакве производње.

 

Осим производне хале импозантне површине и пратећих објеката (трпезарије, котларнице), Кабловка има и плац површине 7,5 ха, одличну локацију и добро решене електро и водводно-канализационе инсталације што су добри предуслови за формирање индустријске зоне Деспотовца и добар мотив будућим инвеститорима и предузетницима за улагање и покретање неких производних погона.

Овај вредан новогодишњи поклон од великог је значаја за Општину Деспотовац будући да до сада није располагала било каквом локацијом коју би могла преуредити у индустријску зону и понудити је потенцијалним улагачима и предузетницима.

 
< Prethodno   Sledeće >

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 2
  Тренутно  2
  Члан  4,361
  Укупно  5,986,783
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat