НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ ОГЛАСНА ТАБЛА

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,504,718
..................


РЕСОРНО МИНИСТАРСТВО ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКАТ "ЏАСТ-АУТ" PDF Štampaj E-pošta

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА ПОДРЖАЛО ПРОЈЕКАТ „ЏАСТ-АУТ“

 

 

24.05.2018. године – Туристичко-спортска организација Деспотовац потписала је уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о суфинансирању пројекта 4. Међународног витешког фестивала „Џаст-аут“ у износу од 4 000 000 динара.

 

Највећи витешки фестивал у овом делу Европе, који се ове године одржава од 24. до 26. Августа, биће посебан и по обележавању 600-годишњице манастира Манасије, једног од најзначајнијих споменика српске средњовековне културе и монументалне задужбине деспота Стефана Лазаревића. У припреми је богат програм активности, између којих и публиковање репринта издања „Манастир Манасија“ из 1928. године, којим је обележен петовековни јубилеј од завршетка изградње манастира. Реализација ове активности је поверена сарадњи између Министарства културе и информисања и деспотовачке Народне библиотеке „Ресавска школа“.

 

Централна свечаност, уз присуство председника Републике Србије Александра Вучића, одржаће се 24. августа управо у Манасији. Очекује се око 100 000 посетилаца.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat