НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


Помоћ најугроженијима PDF Štampaj E-pošta

Помоћ најугроженијимa

  

Као и у готово свим крајевима Србије, и у општини Деспотовац нажалост има људи који нису у могућности да себи и члановима својих породица обезбеде услове за нормалним презимљавањем. Најчешће се јављају проблеми поводом недостатка намирница, огрева, неретко и хране и воде за стоку. Овакве потребе бивају по правилу израженије у зимским данима са већим снежним падавинама и ниским температурама каквих је управо сада широм Србије.

 

Штаб за ванредне ситуације општине Деспотовац је тим поводом на недавно одржаној седници детаљно анализирао стање на подручју Општине и усвојио план активности и њихове носиоце како би се предупредиле негативне последице. Највише се радило на чишћењу путева посебно у теже приступачним брдским крајевима.

 

Једна од активности је реализована и у петак, 13. јануара ове године. Преко служби Центра за социјални рад и Црвеног крста Деспотовац, дистрибуирано је 45 пакета са најнеопходнијим намирницама грађанима и породицама којима је оваква помоћ била потребна. По речима др Златка Марјановића, председника Скупштине општине Деспотовац, средства за набавку намирница је обезбедила Општина Деспотовац која ће наредних дана организовати и помоћ у огреву и сточној храни угроженим домаћинствима на својој територији.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  5,979,959
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat