НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ИЗБОРИ 2020 ВЕСТИ КОНТАКТ



Црвени крст на услузи старијим грађанима PDF Štampaj E-pošta

ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ И ВОЛОНТЕРИ НА УСЛУЗИ СТАРИЈИМ ГРАЂАНИМА

Волонтери Црвеног крста Деспотовац, јутрос су у времену од 04:30 до 7:00 вршили дежурство поред свих банкомата на територији Деспотовца.

Ова акција је, по препоруци Црвеног крста Србије на молбу Кризног штаба Кабинета председника Владе Србије, спроведена у сарадњи са штабом за ванредне ситуације Општине Деспотовац и Локалном самоуправом.

Подсећамо грађане да су у овом периоду старија лица користила право изласка, па је ова акција спроведена у циљу смањења ризика од инфекције.

Стручни сарадник Црвеног крста Деспотовац и координатор акције Стеван Мишковић пренео нам је да су волонтери, свим грађанима који су користили услуге банкомата, вршили дезинфекцију руку пре и након обављеног посла, а након тога и дезинфекцију самих банкомата. Услугу је према његовој евиденцији искористило 34 грађана у предвиђеном времену.

Након завршетка планиране акције и помоћи старијим грађанима волонтери су обишли и зелену пијацу где су спроводили дезинфекцију руку код продаваца и купаца.

Црвени крст Деспотовац ће и у наредном периоду наставити са акцијама како би све своје капацитете ставио у служби грађана општине Деспотовац. Важно је да сви поштују прописане мере Владе РС и општинског штаба за ванредне ситуације, истакао је за крај Стеван Мишковић и поручио грађанима да без преке потребе не напуштају своје домове.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat