НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


Нова методологија уписне политике у средње школе PDF Štampaj E-pošta

Нова методологија уписне политике у средње школе

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Привредном комором Србије, започело заједнички рад на примени нове методологије уписне политике у средње школе за школску 2017/2018. годину.

 

Новом методологијом предвиђен је далеко већи ангажман локалних самоуправа у овим активностима, који осим помоћи у организацији консултативних састанака током фебруара 2017. године подразумева и помоћ у анимирању привредних субјеката на исказивању потреба за радницима у ближој и даљој будућности. 

 

Циљ ових састанака је да се, полазећи од плана кога буде доставила Техничка школа Деспотовац, утврди предлог структуре уписа ученика који је заснован на подршци локалних послодаваца. Коначно, план треба да, у највећој могућој мери отсликава реалне потребе привредног развоја наше локалне заједнице.

 

Резултат састанака треба да буде: општински план уписа ученика потписан од стране директора средње школе, представника Општине Деспотовац и других заинтересованих страна.

 

Предвиђеном методологијом, локална самоуправа је задужена да послодавцима са територије достави Изјаву о намери послодаваца (неким предузећима је доставила Техничка школа). Попуњавањем ове Изјаве, послодавци би показали спремност да пруже подршку (стручну и/или материјалну) школи и ученицима и истовремено потврдили да имају потребу за запошљавањем лица наведеног занимања у будућности.

 

Попуњене изјаве ће бити један од важних критеријума за доношење предлога плана уписа ученика у Техничку школу Деспотовац у наредној школској години и биће разматране на састанцима са представницима Школске управе Јагодина и Регионалне привредне коморе Шумадије и Поморавља.

 

Први састанак биће одржан у понедељак, 6. фебруара 2017. у Народној библиотеци „Ресавска школа“ у Деспотовцу са почетком у 10.00 часовa.

 
< Prethodno   Sledeće >

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  5,983,816
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat