НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ


Отворен поштански пункт у Ломници PDF Štampaj E-pošta

Министар Милан Кркобабић отворио поштански пункт у Ломници

Милан Кркобабић, министар без портфеља у Влади Републике Србије 3. фебруара 2017. године је са својим сарадницима посетио општину Деспотовац поводом почетка реализације пројекта „Држава Србија у селима Србије“. Општина Деспотовац је једна од десетак општина Србије  у којима ових дана креће наведени пилот пројекат.

 Од трећег фебруара ове године у Ломници, Липовици, Пањевцу, Трућевцу и Златову једном недељно мештани ових села имаће у својим месним канцеларијама и амбулантама могућност да користе поштанске, медицинске и државне услуге на једном месту. У месној канцеларији ће грађанима на услузи бити поштари и општински службеници, док ће у амбулантама у истом термину лекари пружати здравствене услуге.

Централна свечаност овим поводом организована је у Ломници. Осим министра Кркобабића, свечаности је присуствовала и Мира Петровић, вршилац дужности директора Јавног предузећа „Поште Србије“, Милан Поповић, директор Поште у Јагодини, Никола Николић, председник Општине Деспотовац и велики број угледних званица из Поморавског округа.

Отварајући „покретни шалтер“ у Ломници, министар Кркобабић је истакао значај овог пројекта рекавши да држава Србија оваквим акцијама покушава да дође до сваког свог грађанина и створи му нормалне услове за живот како не би напуштао своје огњиште. Овом приликом се осврнуо и на велики значај некадашњих задруга и обећао да ће се заложити за њихово поновно активирање.

Председник Општине Деспотовац, Никола Николић, је изразио задовољство што ће грађанима пет села у овој средини бити бити олакшан живот и рад и смањени трошкови путовања, јер ће бити у прилици да највећи део својих обавеза и потреба заврше у својим местима. Такође, захвалио се министру Кркобабићу на бризи државе за живот људи на селу и изразио жељу да се сарадња на добробит грађана општине Деспотовац настави.

За високе госте и велики број присутних, ученици куварског и конобарског смера Техничке школе Деспотовац, приредили су пригодан коктел на коме је министар имао прилике да поприча са мештанима Ломнице и чује који проблеми муче српска села.

 
< Prethodno   Sledeće >

 

 

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 2
  Тренутно  2
  Члан  4,361
  Укупно  5,986,782
..................
home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat