НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТОбавештење општине Деспотовац – COVID-19 PDF Štampaj E-pošta

ОБАВЕШТЕЊЕ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ – COVID-19

Закључно са данашњим даном, на територији општине Деспотовац укупно је 12 лица позитивно на вирус COVID-19. Већина позитивних су пацијенти-корисници хемодијализе болнице у Ћуприји.

Новооболели су смештени у Клиничко болнички центар „Земун“ у Београду током викенда, а сви сумњиви који су били у блиском контакту су током дана тестирани и очекују се резултати. Ситуација је под контролом, породице оболелих су збринуте - налазе се у изолацији, тако да наши грађани нема потребе да брину и страхују.

Ситуација је мирна и у дому за стара лица Центра за социјални рад, као и у стационару Дома здравља, где нема ни један случај позитивних на вирус COVID-19. Од првог дана су спроведене све неопходне мере које је предложила струка, како би се корисници ових установа, који су најосетљивија категорија, максимално заштитили.

Веома је важно да се настави са придржавањем мера које је прописала Влада Републике Србије, јер ћемо на тај начин бринути како о себи и својим најближима, тако и о људима из нашег окружења. Локална самоуправа ће у наредном периоду улагати напоре у сузбијању могућности ширења заразе и чинити све да грађани остану безбедни.

Захваљујемо се грађанима на дисциплини, поготово сада за време Ускршњих празника када су показали одговорност и нису кршили полицијски час.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat