НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ИЗБОРИ 2020 ВЕСТИ КОНТАКТВојска Србије дезинфикује улице у месним заједницама PDF Štampaj E-pošta

ВОЈСКА СРБИЈЕ ДЕЗИНФИКУЈЕ УЛИЦЕ У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ

Припадници Војске Србије, одељења атомско-биолошко-хемијске одбране из Крушевца, заједно са запосленима у Јавно комуналном предузећу „Стан“, започели су данас дезинфекцију јавних површина у месним заједницама на територији општине Деспотовац.

На иницијативу председника општине Деспотовац, који је командант Штаба за ванредне ситуације, Николе Николића и председника Скупштине општине доктора Златка Марјановића, упућен је захтев за ангажовање Војске Србије у дезинфекцији. Локална самоуправа је предузела све неопходне мере за спречавање појаве и ширења корона вируса, али због новонастале ситуације, односно повећања броја позитивних на вирус Covid19, потребно је било да се додатна дезинфекција изврши и у сеоским насељима.

„У оквиру акције сузбијања корона вируса, уз помоћ припадника Војске Србије, у сарадњи са локалном самоуправом, организовали смо третирање улица у месним заједницама средствима за дезинфекцију. Екипа која ће се бавити данашњим третирањем месних заједница у саставу је два камиона, а вођа екипе је старији водник прве класе Обреновић Драган. Први камион ће извршити дезинфекцију у Медвеђи, Грабовици, Златову, Плажану, Миливи и Војнику, док ће другим камионом, који предводи Ивица Петровић, бити обухваћени Стрмостен, Јеловац, Стењевац, Двориште и Ломница. Ова акција почиње данас и биће обухваћене све месне заједнице у општини Деспотовац у наредном периоду, у складу са распоредом АБХО јединице из Крушевца. Овом приликом поздрављам све грађане општине Деспотовац и желим им добро здравље. Поштујте мере Владе Републике Србије, како би избегли озбиљне последице које са собом носи овај вирус“, наводи директор Јавно комуналног предузећа „Стан“, које је после разговора са нама испратио припаднике Војске Србије на терен.

 

 
< Prethodno   Sledeće >

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat