НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТПензионери из Ломнице уручили апарате Дому здравља PDF Štampaj E-pošta

ПЕНЗИОНЕРИ ИЗ ЛОМНИЦЕ УРУЧИЛИ КУПЉЕНЕ АПАРАТЕ ДОМУ ЗДРАВЉА

Данас, 7. маја 2020.године Дому здравља у Деспотовцу уручена су два ЕКГ апарата и пет пулсних оксиметра, купљених од средстава која су прикупили удружени пензионери из Ломнице, који су били на привременом раду у Швајцарској и Аустрији. Апарате је уручио иницијатор ове акције Предраг Ранисављевић главној сестри Дома здравља Тањи Марјановић, која се захвалила и истакла да јој је јако драго што су људи препознали да се даје све од себе да се обезбеди адекватна здравствена заштита и да ова донација показује да људи имају поверења у здравствену установу.

Пензионерима су захвалност исказали и председник општине Деспотовац Никола Николић, председник Скупштине општине доктор Златко Марјановић, као и директор Дома здравља Дејан Милошевић, који су присуствовали уручивању апарата.

„Желео бих пре свега да вам се захвалим на вредној донацији коју сте издвојили за нашу општину, односно за Дом здравља. Ви сте одличан пример тога шта могу уједињени грађани, не само сада у овој ситуацији, већ и у прошлом временском периоду. Одлично се сећам да сте подржали многе пројекте у месној заједници Ломница, учествовали сте у изградњи водовода, куповине пумпе за водовод, а такође сте подржали асфалтирање путева у вашем месту, па Ломница сада има највише километара урађеног асфалта. Поштујемо ваше залагање и иницијативу да учините нешто за ваше село, имамо одличну сарадњу са месном заједницом и изузетно ми је драго што имате поверења у нас. До пре неколико година, тј. до 2012.године људи су изгубили то поверење јер су били на неки начин преварени, па су мало са неким неповерењем наступали према нама, међутим то се сада променило, јер смо нашим радом и одговорним понашањем према свим месним заједницама повратили поверење грађана, што ова, али и многе друге донације доказују. Ви сте свој радни век провели у иностранству и сада када сте се вратили у ваш родни крај на нама је да вам омогућимо најбољу могућу здравствену заштиту и и добре услове за живот. Реконструисан је и Дом здравља, а све у циљу како би се целокупном нашем становништву пружила здравствена заштита и услови какве имају људи у иностранству, с обзиром да се сада наша здравствена установа не разликује од оне у Швајцарској, Француској или Немачкој. Ништа од тога не би било да нисмо добили поверење од Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, који је имао разумевања за разуђеност наше општине и омогућио нам да направимо квалитетан пројекат и да зграда Дома здравља сада изгледа овако. Свако од нас је дао свој допринос, али без помоћи Владе пројекат не би могао бити спроведен у дело. Свака помоћ грађана је увек добродошла, а сваки новац који се добије биће искључено наменски трошен, па ћемо таквим радом имати поверење једни у друге“, наводи председник општине Никола Николић, који је посебно истакао да ова општина ради у интересу својих грађана и позвао становнике свих осталих месних заједница да следе пример ових хуманих људи из Ломнице.

Присутнима се обратио и Председник Скупштине општине доктор Златко Марјановић, који је на самом почетку обраћања све присутне поздравио у име Скупштине општине Деспотовац и своје личне име.

„Као лекар који је пре више од десет година радио у вашој амбуланти у Ломници имам апсолутно право да вам кажем да сте ви људи великог срца, што сте данас и доказали и показали свима у општини Деспотовац, и не само у општини него и нашој прелепој Србији како људи који имају могућности могу да помогну неке од својих установа, поготово овакву каква је наш Дом здравља. Све што се дешавало у прошлости би требало да заборавимо. Ми смо пре четири године рекли вама и договорили се да ће амбуланта у Ломници да ради и то смо испоштовали. Било је неких проблема са водом и грејањем, а сећам се да сам као лекар ваше фудбалере прегледао тако што смо адаптирали бифе јер нисмо могли да уђемо у амбуланту, али ево сада је све сређено, амбуланта је кренула са радом, Ломница је имала ту привилегију да има амбуланту за разлику од других месних заједница, а Тања једна од првих медицинских сестара која је радила у вашој амбуланти. Ради се на томе да се адаптира простор за амбуланту у Грабовици, мада се и сада користи простор који један наш пријатељ даје грађанима на услугу. Ви сте се одлично организовали, хвала вама, као и свима онима који су учествовали у акцији коју су спровеле Градске вести Деспотовац у сарадњи са Домом здравља, где су ваши људи, а и многи грађани општине Деспотовац донирали одређена финансијска средства, која су утрошена за куповину заштитне опреме. Амбуланта за респираторне инфекције одлично ради, као и све остале службе Дома здравља, све је у перфектном стању, тако да смо се против овог вируса који нажалост још увек траје одлично изборили, како је могло да буде и како је у неким другим општинама. Захваљујући директору Дома здравља Дејану Милошевићи и докторки Зорици Малешевић – помоћнику директора, који су спровели све мере и испоштовали сва правила која је прописивала Здравствена организација, нема никакве бојазни за наше грађане. Оно што бих желео, осим захвалности вама и свим људима великог срца, да апелујем на све грађане општине Деспотовац да се сада не опуштају, да прате препоруке Владе Републике Србије, да верују људима из Дома здравља Деспотовац, да прате локалне медије, да прате интернет медиј Градске вести Деспотовац, где ће се извештавати у најбољој мери шта дешава у општини Деспотовац, због овог новонасталог стања, које ће још дуго да траје“, наводи председник Скупштине општине доктор Златко Марјановић.

Директор Дома здравља Дејан Милошевић захвалио се у своје име, име установе и запослених на овако значајној донацији и истакао да му је јако драго што људи нису заборавили општину из које потичу, као ни свој народ, пошто је донација медицинске опреме здравственој установи директно донација пацијентима. Након тога се обратио медијима на тему статистике поводом вируса корона и раду служби у Дому здравља.

„У општини Деспотовац укупно је тестирано 186 особа сумњивих на Covid19 вирус. Од укупног броја тестираних на вирус је позитивно 33 особа, док је 140 негативно. Од 33 позитивних пацијената нажалост четворо је преминуло, 22 пацијената је излечено, а седам пацијената је још увек на хоспитализацији у Београду. У понедељак, 4.маја је тестирано 32 лица и нема позитивних, а у истом периоду је 5 пацијената отпуштено из болнице, односно излечено. Ако гледамо статистику, највише позитивних има у Великом Поповићу – њих десеторо, затим следи Јеловац са пет позитивних, Јасеново са четири и тако даље. У Деспотовцу –граду позитивна су само два лица. Још увек није крај епидемије, јер се пре неколико дана појавило ново жариште у Богави, и у току је утврђивање одакле се појавио вирус, тако да апелујем на грађане да поштују прописане мере, да и даље наставе са ношењем заштитне опреме, да избегавају окупљања и дружења, биће времена за све када ово прође, а надамо се да ће то бити ускоро. Вирус јесте ослабио, али опасност и даље постоји . Ми смо спровели све мере, па у Дому здравља, као и стационару немамо позитивних на корона вирус. Све службе раде регуларно, тријажа на улазу у установу ће још увек постојати, а за сада са радом наставља и Амбуланта за респираторне инфекције. Такође, одлична вест је да позитивних нема ни у дому за стара лица Центра за социјални рад, спроведена су тестирања како корисника тако и запослених, и посебно бих нагласио то да запослени у дому за стара лица су у карантину, односно не излазе из те установе, како би се спречила и најмања могућност појаве вируса, с обзиром да су корисници установе најугроженија категорија", наводи директор Дејан Милошевић.

Испред удружења пензионера је говорио Предраг Ранисављевић, које је истакао да је велико задовољство што су имали прилике да дају допринос и помогну у овако тешкој ситуацији и позвао све остале пензионере, који су радили у дијаспори, да следе њихов пример, пошто заједничким снагама можемо да победимо све потешкоће и решимо све проблеме.

Још једном упућујемо захвалност свим члановима удружења пензионера из Ломнице: Аврамовић Радиши, Филиповић Томиславу, Филиповић Војиславу, Ивковић Драгиши, Јеремић Милошу, Јеремић Милету, Миловановић Мирославу, Миловановић Милету, Миленковић Живомиру, Милетић Миљку, Милетић Радету, Протић Т. Милутину, Протић Р. Милутину, Протић Л. Радивоју, Петровић Љубиши, Љубисављевић Живораду, Ранисављевић Предрагу, Ранисављевић Ненаду, Ранисављевић Миловану, Радисављевић Милету, Радојковић Мирољубу, Радојковић Живомиру, Ранић Драгану, Спасојевић Мирку, Стојадиновић Добривоју, Стојадиновић Сретену, Стојановић Драгиши и Тасић Мирославу.

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat