НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ИЗБОРИ 2020 ВЕСТИ КОНТАКТХуманост на делу у Деспотовцу PDF Štampaj E-pošta

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ У ДЕСПОТОВЦУ

Запослени у јавним предузећима помажу својим најстаријим суграђанима

Локална самоуправа, у сарадњи са Домом здравља, оформила је Центар за помоћ и информације, који ће бити на располагању пре свега грађанима који су старији од 65 година, а који спадају у најосетљивију групу.

Центар за помоћ и информације је отворен како грађани који живе сами и немају родбину не би излазили из куће због набавке и излагали се ризику од заразе "Корона" вирусом. 

"Потребна је солидарност, стрпљење и разумевање, нарочито када су у питању најстарији. Ангажујемо довољан број људи који ће обилазити старије становништво и пружати им неопходну помоћ, било да је реч о медицинској или некој другој врсти помоћи", наводи главна сестра Дома здравља и координарор Центра за помоћ и информације Тања Марјановић.

Желела је да се захвали јавном предузећу "Ресавска пећина", комуналном јавном предузећу "СТАН", спортској организацији, Црвеном Крсту Деспотовац, предшколској установи "Рада Миљковић", основној школи "Деспот Стефан Високи", директорима и запосленима у истим, који су узели учешће у раду Центра за помоћ и информације. Такође, посебно је желела да захвалност упути удружењима жена "Стари вез" Плажане и "Златне руке Ресаве" Стењевац, које ће од материјала које је купио Дом здравља шити заштитне маске. 

Подршка ће функционисати тако што ће се грађани обраћати на неки од бројева Центра за помоћ и информације, оставити податке и објаснити шта им је потребно. Захтеви ће бити евидентирани, па ће приправна екипа Центра за помоћ и информације доћи на остављену адресу, преузети новац и списак потрепштина, извршити набавку и доставити их. Такође, онима којима је потребна медицинска помоћ организоваће се пружање исте у кућним условима.

Бројеви Центра за помоћ и информације:

064/ 877-47-22

062/ 612-081

062/ 617-126

035/ 617-126

Радно време Центра за помоћ и информације је од 07 до 19 часова. После 19 часова грађани се могу обратити служби хитне помоћи, уколико им је потребна неопходна медицинска помоћ, на број: 062/ 612-715.

Све они који имају симптоме неке од респираторних инфекција молимо да се обрате Амбуланти, која се налази у малој згради болнице ( бивша служба хитне помоћи) на следеће бројеве: 

035/ 611-210

062/ 287-883

062/ 287-869

062/ 617-152

За више информација на линковима:

https://gradskevesti-despotovac.blogspot.com/

https://www.facebook.com/gradskevesti.despotovac.92

 
< Prethodno   Sledeće >

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat