НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ ОГЛАСНА ТАБЛА

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 0
  Тренутно  0
  Члан  4,361
  Укупно  7,502,491
..................


Одобрена средства за израду пројектне документације PDF Štampaj E-pošta

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТНЕ ДОКУМЕТАЦИЈЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ

Општина Деспотовац добија 4,6 милиона динара из буџета Републике Србије за израду пројектне документације за „Реконструкцију и изградњу саобраћајних површина и комуналне инфраструктуре на делу улице Деспота Стефана Лазаревића“

10.05.2018. године - Одлуком о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање јединица локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације у 2018. години у оквиру Програма подстицања равномерног регионалног и локалног развоја, Министарство привреде Републике Србије одобрило општини Деспотовац средства за израду пројектне документације поднетног пројекта („Службени гласник РС“, бр. 31/2018, објављен 27.04.2018. године).

Део улице, на којем ће се вршити радови, простире се у дужини од приближно 730 метара на површини од око 12 500 метара квадратних, од паркинга испред Дома културе до раскрснице на Ханском мосту. У плану је уређење саобраћајне површине са обележеним паркинг местима, израда обостраног тротоара за пешаке прилагођеног кретању особа са инвалидитетом, замена водоводне мреже, кишне канализације и канализационе мреже и премештање површинског вода струје високог и ниског напона, птт инсталације, јавне расвете, кабловске телевизије и др. у подземне мреже.

„Услед интензивног саобраћаја, који је понајвише усмерен ка главној улици, услед укрштања различитих путних праваца, као и локације стамбених зграда и предузетничких локала дуж ње, годинама се стање самог коловоза погоршава и захтева све већа улагања приликом одржавања. Кишна канализација у делу улице је у јако лошем стању и због деформација није у стању да прими довољне количине воде услед обилнијих падавина. Због дотрајалости, чести су и кварови канализационе мреже у том делу улице. Поменути кварови су доводили до раскопавања и поправки бетонског слоја тротоара, те је и сам тротоар незавидног изледа. Изглед тротоара додатно нарушава и корење дрвећа које је начинило уочљиве штете. Поред свега тога, један од највећих проблема је неадекватно паркирање, због чега се саобраћај додатно отежава. До таквог паркирања долази услед недостатка паркинг места изазваног постојећим неадекватним решењем тротоара и коловоза. Овај проблем посебно долази до изражаја у летњим месецима када Деспотовац постаје главни туристички центар Поморавља са порастом броја посетилаца из године у годину“, објашњава помоћник председника Oпштине Никола Милошевић потребу за реализацијом пројекта.

Наредни корак је расписивање јавне набавке за израду пројектно-техничке документације. 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat