НАСЛОВНА ГЕНЕРАЛНО ВЕСТИ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ КОНТАКТ ВЕСТИ

ТРЕНУТНО НА САЈТУ

 Група Гост
  Гост 1
  Тренутно  1
  Члан  4,361
  Укупно  7,212,962
..................


КОМУНАЛНО СТАМБЕНО

ПРЕДУЗЕЋЕ „СТАН“ ЈП

19.08.2019 ГОДИНЕ

Д Е С П О Т О В А Ц

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

КОМУНАЛНО СТАМБЕНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СТАН“ ЈП ДЕСПОТОВАЦ У СВОЈСТВУ УПРАВЉАЧА ОПШТИНСКИХ ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ БРОЈ 02-208/2016-01 ОД 28.11.2016 ГОДИНЕ КОЈОМ СУ УТВРЂЕНА НАВЕДЕНА ОВЛАШЋЕЊА А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА ДАНА 16.08.2019 ГОДИНЕ ДАЛО ЈЕ САГЛАСНОСТ ЗА ЗАТВАРАЊЕ ОПШТИНСКОГ ПУТА И ТО ОД НАСЕЉА БУКОВАЦ ДО НАСЕЉА ПАЊЕВАЦ  ИЗВОЂАЧУ РАДОВА ПРЕДУЗЕЋУ „РУКИ КООП“ СЛАДАЈА РАДИ ИЗВОЂЕЊА  РАДОВА НА РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ОБЈЕКАТА-ПРОПУСТА НА ДЕОНИЦИ БУКОВАЦ-ПАЊЕВАЦ У СКЛАДУ СА УГОВОРОМ ЗАКЉУЧЕНИМ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ ПОД БРОЈЕМ 404-225/19-03 ОД 31.07.2019 ГОДИНЕ.

У СКЛАДУ СА НАВЕДЕНОМ САГЛАСНОШЋУ ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ СВИ УЧЕСНИЦИ У САОБРАЋАЈУ ДА ЋЕ ОПШТИНСКИ ПУТ БУКОВАЦ-ПАЊЕВАЦ  БИТИ У ПОТПУНОСТИ ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ У ТРАЈАЊУ ОД 4 (ЧЕТИРИ) МЕСЕЦА ПОЧЕВ ОД 19.08.2019 ГОДИНЕ ПА ДО 16.12.2019 ГОДИНЕ У ВРЕМЕНУ ОД 00 ДО 24,00 ЧАСОВА СВАКОГ ДАНА.

УПОРЕДО СА НАВЕДЕНИМ ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ СЕ И ОДНОСИ НА СВЕ ПРИВРЕДНЕ И ДРУГЕ СУБЈЕКТЕ КАО И НА ФИЗИЧКА ЛИЦА КОЈИ СУ ЛОКАЦИЈСКИ ВЕЗАНИ ЗА СЕЛО ПАЊЕВАЦ , КАО И НА ШУМСКО ПОДРУЧЈЕ ДО КОЈЕГ СЕ ДОЛАЗИ НАВЕДЕНИМ ПУТЕМ СА НАПОМЕНОМ ДА У ТОМ ПРАВЦУ НЕПОСТОЈЕ АЛТЕРНАТИВНИ ПРОЛАЗИ.

ЗА СВА ПОТРЕБНА ОБАВЕШТЕЊА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СЕ МОГУ ОБРАТИТИ НА ТЕЛЕФОН 035 611 027.

КСП „СТАН“ ЈП ДЕСПОТОВАЦ

 

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е

O СУЗБИJAЊУ ЛAРВИ КOMAРAЦA НA

TEРИTOРИJИ ОПШТИНЕ ДEСПOTOВAЦ

Oбaвeштaвaмo Вaс дa ћe у утoрaк, 30.07.2019. гoдинe, укoликo сe стeкну нeoпхoдни мeтeo услoви, прeдузeћe EKO-DEZ d.o.o. из Бeoгрaдa, Вукaсoвићeвa 55, пoчeти трeтмaн сузбиjaњa лaрви кoмaрaцa нa тeритoриjи општине Деспотовац, у склaду сa Угoвoрoм бр. 404-02-51/2019-02/11 oд 06.05.2019. гoдинe.  

 

Рaдoви ћe сe извoдити у пeриoду oд 09 дo 18 часова.  

Плaнирaнo je дa рaдoви трajу 1 дaн.  

 

Tрeтмaн ћe сe вршити прeпaрaтoм зa сузбиjaњe лaрви кoмaрaцa LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О КОМАСАЦИЈИ

Обавештавају се грађани да је Комисија за комасацију почела поступак утврђивања фактичког стања који се прво спроводи за учеснике комасације који имају непокретности у комасационом подручју КО Медвеђа.

 

Учеснике комасације позване да своје исказе у поступку утврђивања фактичког стања дају пред поткомисијама које раде у просторији у канцеларији за рурални развој у МЗ Медвеђа наведеног датума можете погледати у табелама испод:

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 20.09.2019

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 19.09.2019

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 18.09.2019

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 17.09.2019

Табеларни приказ лица КО Медвеђа 16.09.2019

 

САВРЕМЕНА УСТАНОВА ЗА ЛЕЧЕЊЕ

   

Почели дугоочекивани радови на реконструкцији централне зграде Дома здравља у Деспотовцу

 

22.10.2018. године – Крајем претходне недеље почели су радови на реализацији пројекта доградње и реконструкције Дома здравља „Деспотовац“. Радове финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

 

Како је објекат изграђен седамдесетих година прошлог века, а доградња извршена деценију касније, тренутно се налази у веома лошем стању. Циљ овог пројекта је да се адекватно одговори променама и новим захтевима насталим у систему функционисања здравства али и да се санирају оштећења настала услед дотрајалости објекта. Затечено стање изискује побољшање вертикалне и хоризонталне комуникације, унапређење његове приступачности особама са инвалидитетом и доградњу објекта за потребе хитне службе, првенствено несметани прилаз санитетским возилом. 

 

Пројектом је предвиђено увођење нових просторија у виду соба за тимске сестре које се налазе између две ординације и имају директу повезаност са чекаоницама у ходнику, а све у циљу побољшања комуникације на релацији пацијент-сестра-доктор. Новопројектно стање подразумева и рационализовање постојећих одељења, тачније тренутних корисних површина унутар објекта. За потребе Хитне службе планирана је доградња једног дела зграде у склопу чега ће бити изграђен и панорамски лифт. 

 

У оквиру реконструкције објекта извшиће се и комплетна замена унутрашње и спољашње столарије, унапређење термичког омотача, замена кровне конструкције и кровног покривача, као и комплетно нова фасада и олучне вертикале. По завршетку реконструкције централне зграде у плану је и реконструкција Стационара.

 

Очекује се да ће радови трајати наредних годину дана.

 

 

Деспотовац коначно добија комплетно реконструисану Техничку школу

Почели су грађевински радови на реконструкцији, санацији и адаптацији зграде Техничке школе у Деспотовцу. Радови подразумевају замену кровне и таванске конструкције као и кровног покривача, рушење неких постојећих преградних зидова и израду нових услед промене функција појединих просторија, комплетну израду фасаде, скидање и демонтажу постојећих подова и израду нових, потпуно нову хидро и термо изолацију и измену ентеријера објекта.

Извођење радова финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Општина Деспотовац је финансирала израду пројектно-техничке документације, прибављање свих потребних дозвола и сагласности, нове прикључке на комуналну инфраструктуру као и обезбеђивање стручних надзора на извођењу радова.

Очекује се да ће ђаци наредну школску годину почети у новим учионицама а праксу стицати у савремено опремљеном ресторану.

 

 

Конференција за медије поводом предстојећих „26. Дана српскога духовног Преображења“

Поводом „26.Дана српскога духовног преображења“, манифестације која се у Деспотовцу одржава од 19-28. августа у част Деспота Стефана Лазаревића, у свечаној сали Народне библиотеке „Ресавска школа“, одржана је Конференција за медије. О значају манифестације и овогодишњем програму на Конференцији су говорили председник Организационог одбора Момчило Вуксановић-Мома Брада, заменик председника општине Деспотовац, Ненад Јовановић, помоћник председника општине Деспотовац Горан Милојковић, директорка Центра за културу „Свети Стефан, деспот српски“, Влатка Миленковић и директорка Библиотеке „Ресавска школа“, Санела Симић.

Након детаљног упознавања и читања програма, представницима медија, први се обратио председник Организационог одбора манифестације, Момчило Вуксановић који је казао да је и ове године, као и претходних програм конципиран и намењен свим генерацијама, као и да су програмом обухваћени различити облици културног стваралаштва и образовања у целини-тежња за преображењем. Током излагања Момчило је апеловао на грађане да буду добри домаћини свим гостима који долазе у Горњу Ресаву.

Двадесет шест година Деспотовац је домаћин једне републичке манифестације која је последњих година употпуњена манифестацијом, витешким турниром-Just out, казао је у свом обраћању заменик председника општине Деспотовац, Ненад Јовановић.

„Потрудили смо се да и ове године програм буде на високом нивоу, са тежњом његовог обогаћивања садржајима који би посетиоцима били интересантни. Очекујемо велики број људи на манифестацији. Све установе и предузећа су у посебном режиму функционисања како би смо били добри домаћини и оставили позитиван утисак на госте и посетиоце“, додао је Јовановић. На крају свог излагања заменик је истакао да ће манифестацији присуствовати помоћник Министра за културу и информисање Републике Србије, Славица Трифуновић.

Помоћник председника општине Деспотовац, Горан Милојковић присутне је подсетио на значај ове манифестације и истакао да је ове године Деспотовац, а и Србија у знаку обележавања шест векова од завршетка изградње Манасије.

„Сви смо срећни и поносни што живимо на овом простору и што је Деспот одабрао да баш овде направи ту задужбину, баштинимо један споменик у историји културе вредан пажње и ми се и овом манифестацијом спремамо за обележавање тог јубилеја“, истакао је Милојковић и позвао све грађане да од 19-28. августа, дођу у Ресаву.

Програм је дуго и пажљиво припреман, са циљем да задовољи укусе суграђана и гостију, сматра директорка Центра за културу, Влатка Миленковић.

„Реч је о програмима високог уметничког домета, намењен свим грађанима, чији је циљ да едукују. Када је говоримо о улози Центра за културу, у склопу манифестације биће отворене три изложбе у нашој Галерији, а наша установа је ту и да пружи техничку подршку како у организовању ове манифестације, тако и манифестације Just out“, објашњава госпођа Миленковић.

У име суорганизатора манифестације, Народне библиотеке „Ресавска школа“, обратила се директорка ове установе Санела Симић, која је говорила о програмима који се током манифестације одржавају у овој културној установи. Посебан акценат она је ставила на научни скуп који је саставни део ове манифестације.

„То је једна драгоценост о којој можда не знамо довољно или просто, не посвећујемо довољно простора и времена, јер те кад погледате ту једну сад комплетну библиотеку књига односно зборника, које су остале након свих научних скупова одржаваних у оквиру Дана српскога духовног преображења, тек тада постајемо свесни колико је то национално благо и колико је то што ми организујемо овде деценијама, један немерљив допринос домаћим хуманистичким наукама“, истакла је директорка Симић. Према њеним речима, Научни скуп „Средњи век у српској историји, књижевности и уметности“, јединствен је на српском националном подручју. Једна од подтема овогодишњег научног скупа  је  и шест векова од завршетка радова на изградњи Манастира Манасије. Научни скуп траје два дана, а окупиће 17 излагача, који су ове године посебно одабрани и селектирани. Поред научног скупа, она је објаснила да ће већ другог дана након отварања манифестације у понедељак, бити промовисан зборнк са прошлогодишњег научног скупа, као и да ће у току манифестације, у библиотеци бити одржано представљање књиге и предавање проф. др Оливера Томића посвећено Манасији, затим трибина посвећена обележавању „Два века од првог издања Вуковог Српског рјечника“ и књижевно вече са Пером Зупцем.

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>


 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat