НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТVesti

 

 

ОТВОРЕНИ 29. ДАНА СРПСКОГА ДУХОВНОГ ПРЕОБРАЖЕЊА 

Даме и господо, уважени гости, поштовани пријатељи, част ми је и велико задовољство што могу у име општине Деспотовац да вас срдачно поздравим и пожелим добродошлицу на 29. Дане српскога духовног преображења.

Многи су се ових дана питали хоће ли уопште бити Дана преображења и Витешког фестивала у Деспотовцу и Манасији с обзиром на прилике које је наметнула пандемија вируса Корона. Свесни реалне опасности од ширења болести и угрожавања здравља људи, било је дилеме и међу нама организаторима. Ипак, одлучили смо да се придружимо многим општинама у Србији које бројним културним дешавањима желе да врате живот у његову нормалу, тим пре што нам је Корона већ украла једну годину живота, ону његову лепшу страну коју му дају култура и уметност.

Други важан мотив, који је и однео превагу, била је жеља да не клонемо духом када је тешко. То није чинио ни Високи Стефан, у чију част и организујемо ове свечаности, у временима такође великих искушења. И он је, водећи и изграђујући Србију после Косовског боја и смрти оца кнеза Лазара, духовношћу и културом враћао веру и снагу српском народу. Опште надахнуће и воља за животом мора надвладати ову велику пошаст данашњице и верујем да ће овакве манифестације значајно допринети томе.  

Охрабрује нас и чињеница да ће се већи део програма изводити на отвореном што свакако носи мањи ризик, али у име свих нас из организације апелујем да се у наредних десетак дана понашамо одговорно и уживамо у програмима наших и иностраних уметника.

Државном химном и химном Дана преображења, Другом руковети Стевана Мокрањца, на Тргу деспотовом ево по 29. пут отварамо свима нама драгу манифестацију. Њој смо од 2015. године придружили и Међународни витешки фестивал. Захваљујући њему,  од 27. до 29. августа у Манасији ћемо се сви заједно присетити средњовековних прилика и витешких врлина које су красиле и деспота Стефана Лазаревића.

Деспотовац и Манасија ће у наредних десет дана свакако бити места великих саборности, одакле ћемо сви скупа надам се понети пуно лепих утисака и доста позитивне енергије потребне за нова искушења у стварању лепше и боље Србије.

Живели и у здрављу се о Преображењу господњем сваке године у Деспотовцу и Манасији сретали.

 

Програм 29 Дани српскога духовног преображења Деспотовац-Манасија 19-28 август 2021. године

Плакат 29 Дани српскога духовног преображења Деспотовац-Манасија 19-28 август 2021. године

 

ОБАВЕШТЕЊЕ O СУЗБИJAЊУ ЛAРВИ КOMAРAЦA НA TEРИTOРИJИ ОПШТИНЕ ДEСПOTOВAЦ

Oбaвeштaвaмo Вaс дa ћe 15.08.2021. гoдинe, укoликo сe стeкну нeoпхoдни мeтeo услoви, прeдузeћe "EKO-DEZ d.o.o." из Бeoгрaдa, Вукaсoвићeвa 55, пoчeти трeтмaн сузбиjaњa лaрви кoмaрaцa нa тeритoриjи лoкaлнe сaмoупрaвe, у склaду сa Угoвoрoм бр. 404-02-22/2021-02/5 oд 12.04.2021. гoдинe.

Рaдoви ћe сe извoдити у пeриoду oд 09 дo 18 часова.

Плaнирaнo je дa рaдoви трajу 1 дaн.

Tрeтмaн ћe сe вршити прeпaрaтoм зa сузбиjaњe лaрви кoмaрaцa "LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG".

Кooрдинaциjу рaдa спрoвeшћe шeф стручнo oпeрaтивнoг тимa извoђaчa, уз пуну сaрaдњу сa нaдзoрoм трeтмaнa испрeд лoкaлнe сaмoупрaвe.

 

Обавештење за грађане

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>


home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat