НАСЛОВНА О ДЕСПОТОВЦУ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПШТИНСКА УПРАВА СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВЕСТИ КОНТАКТУ општини Деспотовац ситуација стабилна PDF Štampaj E-pošta

У ОПШТИНИ ДЕСПОТОВАЦ СИТУАЦИЈА СТАБИЛНА,

НЕМА ПОВЕЋАЊА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ОД "COVID 19"

У општини Деспотовац нема повећаног броја оболелих од вируса корона. Потврђена су три случаја, од којих један није долазио на територију наше општине, већ живи у једној од околних општина. Породице оболелих се налазе у самoизолацији, спроведене су све мере, тако да наши грађани нема потребе да брину и страхују.

 

Захваљујући држави која одлично ради свој посао и донаторима који су донирали апарате и новчана средства, Дом здравља у Деспотовцу је адекватно опремљен заштитном опремом, а све службе раде регуларно.

Новина је да Дом здравља може сада да узима брисеве, који се преко Завода за јавно здравље шаљу надлежној лабораторији у Батајници, где се врши тестирање. Резултати стижу веома брзо, па ће сви са симптомима корона вируса бити тестирани.

Здравствена установа је снабдевена лековима, нема несташице, већ постоје и резерве за дужи временски период. Рад кућне неге је појачан, тако да имамо више излазака на терен како би био смањен број долазака, а наравно да ће сви неизбежни и неопходни прегледи бити обављени у Дому здравља.

Захваљујем се свим грађанима на дисциплини, јер су послушали савете и поштују прописане мере. Дом здравља има изузетну сарадњу са Јавним комуналним предузећем „Стан“ и Домом за стара лица Центра за социјални рад, па се захваљујем и њима, а посебну захвалност упућујем предшколским и школским установама, које су Дому здравља уступиле спремачице, чиме је хигијена у установи подигнута на знатно виши ниво.

 

Посебно бих желео да се захвалим председнику општине Николи Николићу и председнику Скупштине општине доктору Златку Марјановићу, који су Дому здравља у Деспотовцу пружали подршку увек, а посебно сада у овако тешкој ситуацији. Без помоћи локалне самоуправе ова установа не би могла да функционише на овај начин.

Дом здравља ће за Ускрс радити по устаљеном празничном радном времену, док ће 24 часа радити служба хитне помоћи и Амбуланта за респираторне инфекције.

Свим нашим грађанима желим да лепо проведу предстојећи празник.

Поштујте мере које је прописала Влада Републике Србије и Министарство здравља – ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ.

Директор Дома здравља Деспотовац

Дејан Милошевић 

 
< Prethodno   Sledeće >

 

home contact search contact search Evden eve nakliyat Evden eve nakliyat